Știrbu, încurcat de directivele lui Băsescu și Ponta la învestire. Președintele, despre Greblă : Un câștig pentru CCR
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
basescu stirbu
basescu stirbu

Liberalul Gigel Sorinel Știrbu și social-democratul Toni Greblă au fost învestiți, marți, în funcția de ministru al Culturii, respectiv judecător al Curții Constituționale. Președintele Traian Băsescu a dat mâna cu șeful Senatului, Crin Antonescu, pe care a spus că nu-l va mai include în protocolul oficial după ce acesta din urmă a plecat înainte de vreme de la învestirea ministrului Ramona Mănescu. Șeful statului i-a trasat o directivă lui Gigel Știrbu, în privat, în timp ce lui Toni Greblă i-a transmis, la microfon, că este un câștig pentru CCR.

După ce liberalul Știrbu a depus jurământul, Traian Băsescu a avut un mesaj sec pentru noul ministru al Culturii: ”Succes, d-le ministru!”. Când Știrbu s-a îndreptat către cei prezenți la ceremonie, pentru a le strânge mâna, Băsescu i-a spus fostului șef al Comisiei de Cultură a Camerei Deputaților, următoarele, potrivit Antena 3: ”Să nu comasați Muzeul Satului cu Muzeul Țăranului Român!”. După această recomandare a președintelui, Ponta i-a spus lui Știrbu: ”Comasați-le!”

Traian Băsescu a ținut o alocuțiune după ce senatorul Toni Greblă a depus jurământul.

”Domnule judecător, în primul rând felicitări pentru numirea în funcția de judecător al CCR. Curtea s-a dovedit, în ultimii ani, a fi până la urmă în centrul de echilibru al instituțiilor statului, cea care a reglat echilibrele între instituțiile statului și care a permis României să avanseze. Am convingerea că prezența dumneavoastră este un câștig pentru CCR. Vă felicit încă o dată și vă doresc mult succes!”, i-a spus șeful statului judecătorului care o înlocuiește pe Iulia Motoc la Curtea Constituțională.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel