Știi care este secretul unei recolte bogate de căpșune? Adaugă un ingredient în apă cu care le uzi
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Nicoleta Baciu
WhatsApp
Știi care este secretul unei recolte bogate de căpșune. Adaugă un ingredient în apă cu care le uzi. Sursa foto: freepik.com
Știi care este secretul unei recolte bogate de căpșune. Adaugă un ingredient în apă cu care le uzi. Sursa foto: freepik.com
Pentru ca toate tufele de căpșuni din grădină să dea o recoltă bogată și dulce, acestea trebuie hrănite corespunzător.

Unul dintre nutrienții principali și de bază pentru tufele de căpșuni este acidul boric! Toate tufele trebuie prelucrate în timpul înfloririi anume cu acest acid.

Grădinarii cu experiență explică ce trebuie să faci. Diluează 0,5 linguriță de pulbere de acid boric în apă fierbinte (o jumătate de cană). Apoi toarnă acest amestec în 10 litri de apă.

Pune o picătură de iod în apă și mușcata de pe pervaz va înflori abundent

Udă tufele de căpșuni cu această apă. De asemenea, le poți pulveriza frunzele și florile. O astfel de hrănire a tufele de căpșuni este extrem de importantă pentru o recoltă bogată și dulce.

Acidul boric este un îngrășământ unic care rezolvă multe probleme în îngrijirea plantelor cultivate. În concentrație scăzută, acidul acționează ca un nutrient, scrie ukr.media.

Fertilizează plantele cu ajutorul unui ingredient din bucătărie: vor fi sănătoase și vor crește rapid

Din punct de vedere chimic, acidul boric se numește acid trioxoboric și este utilizat în agricultură și horticultură, fiind un excelent antiseptic și insecticid. În plus, este un foarte bun reglator al acidității solului.

Pe lângă întărirea culturilor, acidul boric este foarte eficient în lupta împotriva dăunătorilor. De asemenea, utilizarea acidului boric este garanție că recolta va avea succes, chiar și în perioadele secetoase ale anului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News


WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel