Sticle goale returnabile, căutate prin gunoi. Jean Paler: Foamea cumplită... Așa am ajuns, în acest prag de sărăcie
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Sursa foto: captură video Kanal D - "40 de întrebări" cu Denise Rifai)
Sursa foto: captură video Kanal D - "40 de întrebări" cu Denise Rifai)
Actorul Jean Paler a reacționat la auzul unor informați triste - unii pensionari au ajuns să caute prin gunoaie sticle goale returnabile pentru a face rost de bani.

"Foamea cumplită îi împinge pe români să caute prin tomberoane sticle goale, returnabile, nici nu e de mirare că scotocim prin gunoaie. Așa am ajuns, în acest prag de sărăcie, aici ne-au adus politicienii. Pe vremea lui Ceaușescu nu exista discriminarea asta dureroasă. Acum lipsește pătura socială de mijloc. În casele românilor, miroase a sărăcie! Problema este însă alta cu sticlele goale - acum toate au preț de 0,5 lei. Ce mai iei cu acești bani? Nici măcar o eugenie, au preț fix! În comunism, pentru fiecare sticlă sau borcan primeai diferit, chiar și câte 3 lei, îți puteai cumpăra o pâine și jumătate. Acum ce cumperi cu 0,5 lei?

Părinții mei strângeau borcanele cu gură largă, de 800 de grame, pentru a pune în ele cele de trebuință iernii - suc de roșii, roșii în bulion, dulcețuri. Aveam provizii toată iarna în pivniță, nu alergai ca zăpăcitul ca să cumperi E-uri. Acum, cine mai e preocupat de conserve? Mai nimeni, mai ales la oraș a dispărut acest obicei. Lumea lucrează, nu mai este timp”, a spus Jean Paler, exclusiv pentru Click!.

"Este singura șansă de a mai strânge niște bani pentru mâncare"

În perioada 15 iulie-28 august, actorul se va afla pe litoral, încercând să-și suplimenteze veniturile, având o pensie de 1.600 de lei.

"Voi fi prezent pe litoral. Merg ca să distrez publicul, că și așa cu toții avem viață grea, să mai uităm de probleme, de alegeri.  Să vă spun cinstit, nici nu mă așteptam la altceva, în recenta campanie electorală. Un circ total. Este singura șansă, cu aceste spectacole, de a mai strânge niște bani pentru mâncare și pentru facturile nesimțite care ne-au terminat pe toți. Mi-au venit facturi la curent foarte mari, toată iarna, și de câte 600 de lei lunar, cum să te descurci dintr-o pensie de numai 1.600 de lei?”, a precizat Jean Paler.

Cine este Jean Paler

Jean Paler s-a născut pe 17 decembrie 1952, în Brașov și a copilărit în Sinaia. Pasiunea sa pentru actorie a început încă din copilărie, așa că a decis să urmeze o carieră în acest domeniu. A absolvit Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică "I.L. Caragiale", la clasa profesorului Dem Rădulescu.

În 1983, a debutat pe scena Teatrului de Vară Herăstrău în spectacolul "Rapsodii de primăvară", alături de mari nume precum Radu Zăhărescu, Horia Șerbănescu, Vasilica Tastaman și Stela Popescu, scrie wowbiz.ro. În 50 de ani de carieră, Jean Paler a urcat pe marile scene ale României și a avut nenumărate spectacole în străinătate.

În ultimii zece ani, actorul a avut numeroase probleme cardiace, având în prezent 9 stenturi și un defibrilator.

Actorul a fost căsătorit și are doi copii, o fată și un băiat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel