Data publicării:

Steve Calise nu va mai candida pentru postul de speaker al Camerei Reprezentanţilor SUA

Autor: Florin Răvdan | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto: Freepik
Foto: Freepik
Republicanul Steve Calise se retrage din cursa pentru funcţia de speaker al Camerei Reprezentanţilor. 

Candidatul republican la funcţia de preşedinte al Camerei Reprezentanţilor americane a anunţat joi seara că îşi retrage candidatura, instituţia, paralizată de mai bine de o săptămână, afundându-se şi mai mult în criză, relatează AFP.

Reprezentantul ales al statului Louisiana, Steve Scalise, liderul grupului republican, a câştigat miercuri alegerile informale pentru a-l înlocui pe Kevin McCarthy, demis pe 3 octombrie, dar nu a reuşit să obţină sprijinul necesar din cauza certurilor fratricide dintre aleşii moderaţi şi adepţii lui Trump din cadrul partidului său.

Demiterea lui Kevin McCarthy de la conducerea Camerei inferioare a Congresului american, de către membrii propriului său partid, a suspendat de o săptămână principalele puteri ale acestei instituţii - unul dintre cele mai puternice parlamente din lume, scrie Agerpres.

Republicanii au majoritatea, dar nu reuşesc să pună un nou speaker 

Presaţi din toate părţile să acţioneze în favoarea Ucrainei şi Israelului, republicanii au încercat marţi să îngroape securea războiului şi să cadă în sfârşit de acord asupra unui nou "speaker" al Camerei Reprezentanţilor SUA, comentează AFP.

Demiterea lui Kevin McCarthy de la conducerea Camerei inferioare a Congresului american, de către membrii propriului său partid, a suspendat de o săptămână principalele puteri ale acestei instituţii - unul dintre cele mai puternice parlamente din lume.

Toate voturile asupra acestor probleme diplomatice fierbinţi, ca şi a crizei bugetare care se profilează, sunt blocate. O situaţie absolut fără precedent.

"În timp ce dezbatem atât de multe probleme interne majore, se pare că ignorăm ameninţările grave cu care ne confruntăm noi şi aliaţii noştri din întreaga lume", a deplâns marţi alesul republican Mike Kelly pe reţeaua socială X, fostă Twitter, îndemnându-şi colegii săi să pună capăt acestei degringolade instituţionale.

Republicanii sunt majoritari în Cameră din ianuarie, ceea ce-i face responsabili pentru alegerea preşedintelui acesteia.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel