Stenograme Drulă. Gușă: A fost un avertisment clar!
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Sursa foto: Facebook Cătălin Drulă
Sursa foto: Facebook Cătălin Drulă
Cozmin Gușă, analist politic, a comentat scandalul izbucnit în jurul stenogramelor din biroul ministrului de Transporturi Cătălin Drulă.

"A fost un avertisment clar pentru Iulian Dumitrescu"

"Eu cred că sunt multe astfel de înregistrări pentru că băieții ăştia, când au renunţat la dreptul de semnătură, în paralel cred că s-a să fie înregistraţi în birourile lor acolo, ei ştiind acest lucru, tocmai pentru a atrage în capcană fel de fel de oameni din coaliţie. Eu mă aştept să apară şi chestii cu UDMR, nu doar cu PNL, ca să spunem "toți o apă și un pământ", iar miniştrii ăştia care nu mai semnează niciun document, că toţi şi-au delegat dreptul de semnătura, toţi miniştrii ăştia s-au şi cablat. Atunci, ies la nevoie fel de fel de astfel de înregistrări.

Ăsta a fost un avertisment clar pentru Iulian Dumitrescu - nu pare nicio chestie penală - "stai cuminte, nu te bagă, dacă ar fi avut astfel de gânduri, iar pe de altă preţ să îl facă un erou al corectitudinii, după cum zicea Dacian Ciolos din poză cu Laura Codruța Kovesi, pe Drulă asta, cel despre care se zvoneşte că ar avea gânduri mai mari politice în fruntea pluseriștilor. Dar nu se ştie...", a spus Cozmin Gușă, în emisiunea Deferiți mass-media, de la DCNews TV.

Senatorul PNL George Stângă și președintele Consiliului Județean Prahova, Iulian Dumitrescu, au fost înregistrați de procurorii DNA, chiar în biroul ministrului Transporturilor, în timp ce îi cereau lui Cătălin Drulă să îi păstreze în funcție pe șefii Asociației Române de Salvare a Vieților Omenești pe Mare și Administrației Fluviale a Dunării de Jos Galați.

Vezi AICI stenogramele.

Ce reacție a avut premierul Cîțu, după interceptările apărute în presă

"Eu am cerut, de la începutul anului, să punem toate companiile pe 109 - managementul acestor companii. Până acum, niciun ministru nu a reuşit să facă acest lucru şi, de aceea apar, aceste probleme. Când nominalizezi din patru în patru luni, apar probleme. Eu le-am spus că trebuie să facă totul pe 109. Mai este şi problema la Finanţe, care a întârziat cu acea ordonanţă pe care eu am trimis-o de ceva vreme şi care a fost făcută pe 109. Acolo e soluţia.

Punem oamenii pe mandat, profesionişti pe 109 şi nu mai ai astfel de probleme. Ancheta este în curs şi vom vedea dacă este ceva acolo. Dar, în afară de această situaţie, dacă vrem să avem companii de stat profitabile, trebuie să avem şi management profitabil şi nu poţi să ai management profitabil dacă îl numeşti din patru în patru luni", a spus Florin Cîțu.

Emisiunea completă, în materialul video de mai jos:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel