Stenograme Drulă. Guran: Mi se pare ceva suspect. Ne ascundem și facem pe fetele mari
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florentina Constantin
WhatsApp
Virgil Guran a vorbit despre interceptările din biroul lui Cătălin Drulă, ministrul Transporturilor.

"Mi se pare ceva suspect"

Întrebat, la Antena 3, dacă i se pare ceva suspect în legătură cu faptul că stenogramele au apărut în presă, Virgil Guran a spus: "Mi se pare ceva suspect. În primul rând, când există astfel de stenograme, nu văd ce caută în spaţiul public. Aceste stenograme trebuie să fie secrete, să fie folosite de către anchetatori până când se ajunge la o sentință. După aceea, probabil devine un document public, dacă se ajunge la o sentinţă. Apoi, poate fi vizualizat de orice om din România care cere acest lucru".

Cât despre scopul pe care l-a avut persoana care le-a dat publicităţii, liberalul a spus: "Scopul ar putea fi chiar denigrarea unor oameni, la un moment dat. M-am uitat şi eu peste stenograme. La stilul nostru românesc, mi se pare "mamă, ce lucru grav!". M-am uitat un pic mai atent la Iulian Dumitrescu. Ce a spus.... A întrebat: "De la noi din Prahova e nu ştiu ce director. Îl schimbi sau nu îl schimbi?". Care este corupția de acolo?

"Ne ascundem așa şi facem pe fetele mari"

Mă deranjează un lucru în România... Ne ascundem așa şi facem pe fetele mari. Domnule, în general, din păcate sau poate din fericire, că poate uneori merită, când vin la guvernare unii oameni, sunt schimbaţi anumiţi oameni din funcţii. În sistemul particular, când vine cineva, e manager, îşi aduce oamenii pe care el crede că poate să îi managerieze bine şi să facă treaba. Mi se pare o chestie o corectă.

În sistemul de stat, tot timpul se spune: "Mă, stai puțin că vine ăla cu ai lui". Ar trebui reglementat acest lucru şi să ştiţi că, acum, nu dau dreptate PSD-ului pentru că sunt adversarii mei şi au făcut foarte multe greșeli, dar, la un moment dat, ei au venit cu o lege. Au spus: "Domnule, inclusiv în deconcentrate, când vii la guvernare, cei care sunt în conducerea respectivă trebuie schimbaţi pentru a-ți face politica pe care o promovezi". Aici, eu cred că atunci când vii şi spui că este un dosar de corupție, trebuie să demonstrezi că nişte oameni au venit să propună pe cineva în anumite funcţii pentru a avea nişte avantaje financiare din acest lucru".

Senatorul PNL George Stângă și președintele Consiliului Județean Prahova, Iulian Dumitrescu, au fost înregistrați de procurorii DNA, chiar în biroul ministrului Transporturilor, în timp ce îi cereau lui Cătălin Drulă să îi păstreze în funcție pe șefii Asociației Române de Salvare a Vieților Omenești pe Mare și Administrației Fluviale a Dunării de Jos Galați.

Vezi AICI stenogramele.

Vezi și: Stenograme Drulă. Gușă: A fost un avertisment clar!

Înregistrări Drulă. Marian Petrache, vicepreședinte PNL: Riscurile unei guvernări de coaliție. Cîțu va realiza, până la urmă

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel