Stenograme din ședința PNL. Orban, făcut mincinos de Petrache, în aplauzele Biroului Permanent Național
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ion Voicu
WhatsApp
Sursă foto: site PNL
Sursă foto: site PNL
Aripa Cîțu din PNL a convocat Biroul Permanent Național, pentru a valida susținerea lui Dan Vîlceanu în funcția de ministru de Finanțe. La capitolul Diverse, a fost aprobată și derogarea de care are nevoie Florin Cîțu pentru a candida la șefia PNL.  

La ședință au fost prezenți 48 de membri din 79, cât numără Biroul Politic. Deși aripa Orban ar fi intenționat boicotarea lucrărilor și implicit a candidaturii lui Vîlceanu, s-a dovedit că majoritatea a înclinat în favoarea premierului Cîțu.  Singurul vot împotrivă a fost al președintelui PNL, Ludovic Orban, ceilalți 47 de lideri PNL prezenți votând propunerea premierului.

La Diverse, s-a votat pentru derogarea necesară lui Cîțu ca să își înscrie Moțiunea în cursa pentru șefia PNL. Orban a încercat să împiedice acest vot, spunând că nu e de acord să fie votată în BPN derogarea, pentru că în Statut ar scrie că trebuie convocat Biroul Executiv ca să-i permită lui Cîțu să își depună candidatura (Moțiunea) la președinția partidului. Membrii PNL nu au ținut cont de părerea lui Orban.

În finalul ședinței, Marian Petrache, fost președinte al CJ Ilfov, a solicitat să i se dea voie să aibă o intervenție. După ce i s-a acordat cuvântul, a contrazis tranșant afirmațiile făcute  de Ludovic Orban, potrivit cărora el însuși l-ar fi făcut președinte al partidului pe Klaus Iohannis. Dacă Orban se lăuda o singură dată că i-a lăsat locul lui Iohannis, n-aș fi intervenit, a spus Marian Petrache, cel care a organizat Congresul din 2014, când Klaus Iohannis a fost ales în funcția de președinte al PNL și candidat la președinția României. Dar, a adăugat Petrache, Orban a spus în două intervenții televizate că l-a făcut președinte pe Iohannis, iar acest lucru nu este corect nici față de partid, nici față de mine, nici față de președinte. Eu am organizat Congresul, știu starea de spirit din partid, dacă Orban candida lua doar votul lui, a încheiat Petrache, în aplauzele membrilor BPN care au participat la ședință. Ludovic Orban nu a mai rostit niciun cuvânt, încheind ședința.

Din cei 31 de membri BPN care nu au participat la lucrări, o parte sunt plecați din țară, așa că nu se știe exact de ce susținere se mai bucură Orban în rândul liderilor politici ai PNL, dar este cert că 47 din 79 de membri în susțin pe Florin Cîțu. Premierul l-a propus pe Dan Vîlceanu ca ministru al Finanțelor, la o zi după ce Vîlceanu a ieșit public și a declarat că Ludovic Orban știa de dosarul din Statele Unite, de circa două luni, de când i-ar fi arătat o copie a deciziei instanței din Iowa, pentru a-l determina să părăsească tabăra Cîțu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel