Data publicării:

Stenograme din dosarul Buzatu. ”Pescuiesc 5 minute și plec”/ ”Să vină cu mâncarea caldă?”

Autor: Roxana Neagu | Categorie: Stiri
WhatsApp
Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Photos / Octav Ganea
Stenogramele arată că în contextul primirii banilor, Dumitru Buzatu vorbea codat. 

Stenogramele, obținute de jurnalista Laura Duță, din dosarul lui Dumitru Buzatu arată că în ziua flagrantului Dumitru Buzatu trebuie să se întâlnească cu Emil Savin, care avea asupra sa o geantă maro cu suma de 1.250.000 lei compusă din 2.500 de bancnote cu cupiura de 500 lei, pusă la dispoziție de anchetatori. Vineri, la ora 14.17, un anume ”BI” a luat legătura cu Emil Savin căruia i-a spus ”E, gata! A zis c-a plecat! Nu l-am întrebat de unde, am zis că ajungeți într-o oră, a zis că „da”. Hai!”.

În aceeași zi, după o oră, ”BI” discută cu Dumitru Buzatu, dialog din care procurorii au înțeles că președintele Consiliului Județean Vaslui nu era interesat de pescuit: 

BD (Dumitru Buzatu): - Ai pescuit ceva?

BI: - Am prins câte un pește toți!

BD: - Altceva … decât pește?

BI: - Altceva n-am prins! Încă n-am pescuit! Altceva n-am pescuit!

BD: - Hai că vin și eu până la voi acolo să văd!

BI: - Hai! Hai!

BD: - Aranjați acolo, când vin eu să se prindă peștele ca lumea! Nu mai umblați cu prostii!

BI: - Deja am aranjat, le-am dat tot ce le trebuia, a făcut cerere scrisă, referat tot, gata!

BD: - … când vin … vin, pescuiesc 5 minute și plec!

BI: - Gata! Da! Da! Dar cât durează ca să-i spun lui E. să vină cu mâncarea caldă?

BD: - Acuma vin! Acuma ajung!

BI: - Acuma ajungeți?

BD: - Acuma, vin acum, da.

Când a ajuns la fermă, Dumitru Buzatu a luat mama cu patru persoane, printre care așa-numitul BI și Emil Savin, ulterior retrăgându-se cu cel din urmă, care i-a pasat geanta cu bani. 

”La orele 17.15, SE (Emil Savin) și BD (Dumitru Buzatu) s-au ridicat de la masă și s-au deplasat către autoturismele marca Lexus și marca Dacia Duster. BD a mers la portbagajul Daciei Duster, iar SE la autoturismul Lexus, unde a deschis ușa stânga spate și a luat de pe banchetă o geantă maro pusă la dispoziție de către Direcția Națională Anticorupție, în care se afla suma de 1.250.000 de lei. BD a deschis portbagajul Daciei Duster, SE a mers către el, i-a întins geanta cu banii, BD a luat-o, a pus-o în portbagaj, după care l-a închis” arată desfășurarea acțiunii. 

Ulterior, ei s-au întors la masa din foișor, unde erau și celelalte persoane, ca mașina - folosită de CJ Vaslui- să fie oprită la ora 19:12 la ieșirea din fermă, urmând percheziția auto în timpul căreia a fost găsită geanta de bani. 

”Această geantă și suma de bani din interior îmi aparțin, sunt bani din economiile mele (…)”, a declarat Dumitru Buzatu anchetatorilor. 

Procurorii consideră, conform înregistrării ambientale la momentul predării banilor, că președintele CJ ”era pe deplin conștient că primește un procent din valoarea plății cât și recunoștința acestuia pentru „gestul” lui Savin Emil. ”Sărut mâna, Emil! Încă o dată îți mulțumesc că eram pe drojdie” ar fi spus Buzatu. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel