Urmărește emisiunea live
Stelian Tănase: Sima e un prestidigitator fermecător
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
tanase stelian dc
tanase stelian dc

Stelian Tănase a scris pe blogul său despre cazul Cristian Sima, spunând că rețeaua  acestuia cuprindea oameni care ”învârteau afaceri mari,” majoritatea îmbogățindu-se speculând contextul creat după  1989.

Jurnalistul Stelian Tănase comentează pe blogul său ultimul episod mediatic de amploare, cazul Cristian Sima. Despre acesta spune că a profitat de lăcomia oamenilor cu bani, adăugând că fostul președinte al Bursei din Sibiu își alegea clienții cu grijă, pentru a avea de unde stoarce cât mai mulți bani. ”Priviți  lume în care se preumblă. Toți păcăliții lui – unul și unul. Își alegea țintele dintre cei cu bani, firește ca să aibă de unde jumuli. Clientela lui – un soi de elită adhoc, lume bună, dacă vreți. Citiți lista – găsesc printre ei un amestec de inși proveniți din serviciile secrete ante 89, dar și post 89. Cu alții –  cap de afiș al vieții mondene autohtone (...) Rețeaua lui cuprindea oameni care învârt afaceri mari. Mai toți au făcut averi speculând împrejurările create după 89. Nici unul dintre cei prinși de Sima nu e neinteresant ca biografie. Vin din lumi diferite, dar au căzut în aceeași ambuscadă. Sima a știut perfect să îi atragă în mrejele sale, minținindu-i copios că le va înmulți câștigurile. Banul pentru ei e sfânt. S-a folosit de lăcomia lor! cum scrie chiar Sima,” a scris jurnalistul pe bloc.

În continuarea articolului, Stelian Tănase îl descrie pe Cristian Sima ca fiind un ”scamator” fermecător, care a păcălit oameni care la rândul lor erau obișnuiți să dea țepe. ”Sima este un prestidigitator, un scamator. E un agitat. Dă mult din mâini în fața ochilor tăi, ca să nu poți să il observi ce face de fapt. Vorbindu-le tuturor despre bani, a reușit să ii farmece. E subiectul care ii interesează pe toți în cel mai înalt grad. Sima vorbea despre câștiguri fabuloase. Așa a prostit niște dne si dni  foarte învățați să dea țepe, să invârtă parale, să jongleze cu oamenii. Pacălicii păcăliți !,” spune jurnalistul. Totodată, Stelian Tănase îl vede pe fostul președinte al bursei din Sibiu ca pe un ”manipulator născut” care vorbea o ”păsărească pseudo-financiară,” spunându-le celor de la care lua banii tot ceea ce voiau să audă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel