Stelian Tănase regretă că am pierdut un milion de evrei și nemți, după 1989
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Anca Murgoci
WhatsApp
Sâmbătă, 15 martie, a fost sărbătorită Ziua maghiarilor de pretutindeni, iar cu această ocazie, au avut loc diferite evenimente culturale – slujbe religioase, marșuri, spectacole și discursuri în amintirea militanților pașoptiști.

Stelian Tănase a scris un material dedicat lor, maghiarilor, pentru ziua de 15 martie, dar a vorbit și despre faptul că România a pierdut un milion de evrei și nemți după 1989. Acesta a spus că țara noastră ar fi fost mult mai departe, dacă popoarele anterior menționante ar fi fost pe meleagurile noastre. De ce? Pentru că am fi putut vorbi despre un alt nivel de educație și profesionalism.

"Mi-a plăcut defilarea maghiarilor de ieri. Vorbăria politică mă lasă rece. Dublul limbaj, retorica naționalistă - indiferent de unde vine - nu m-a pasionat niciodată. Am văzut așadar ieri defilări cu cai, trăsuri, costume istorice, fanfare. Pe cine poate supăra așa ceva!? Sărbătoarea e sărbătoare și prefer să mă bucur că vecinul petrece decât să mă indispun. Așa e mai interesant, mai pitoresc. Îmi place diferența. Frecușul dintre tradiții și oameni diferiți face bine, stimulează. Cel mai bine m-am simțit la NY unde rasele, religiile, etniile sunt foarte amestecate. Lumea aceea este foarte vie și performantă", a zis Stelian Tănăse.

"Pentru România părăsirea țării de către evrei și germani a fost și este și azi pentru noi o dramă istorică de proportii. Efectele nefaste se simt și azi. Ar fi fost foarte bine să avem după 1990 un milion de evrei și nemți. Aveau, după cum arată statisticile, un nivel de educație superior, iar procentual dădeau in mare parte - în anii 50-70- din elitele profesionale. Capitalismul și democrația se constituie cu competențe, elite, profesioniști, spirit anteprenorial – pe care evreii si nemții le au cu prisosință. Ceaușescu a avut ideea stupidă să vindă evrei și nemți Germaniei și Israelului. Era obsedat să realizeze astfel o purificare etnică. România românilor! Era fericit să îi știe plecați pe nemțí și evrei și pe toți pe care îi considera alogeni. Ignora lunga istorie de conviețuire cu maghiarii, nemții, evreii, grecii, armenii etc. Costa cam 10 000 de dolari bucata de neamț sau evreu. Ceaușescu nu făcea distincție între vite și oameni și a făcut acest comerț murdar", a continuat Stelian Tănase pe blogul personal.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel