Data publicării:

Stelian Ion (USR): Cine poate păcăli Comisia de la Veneţia

Autor: Sebastian Florea | Categorie: Politica
WhatsApp

Stelian Ion a declarat marţi că USR va trimite puncte de vedere Comisiei de la Veneţia pe legile Justiţiei; sunt zeci de probleme.

Alegeri prezidentiale 2024

USR va trimite direct Comisiei de la Veneţia punctele de vedere referitoare la legile Justiţiei, a declarat, marţi, deputatul USR Stelian Ion, după întâlnirea membrilor comisiei speciale pe legile justiţiei cu experţii Comisiei de la Veneţia.

'De la această întâlnire cu Comisia de la Veneţia pot spune o părere personală, aceea că în niciun caz nu-i va păcăli nimeni pe aceşti experţi în drept, indiferent ce ar vrea unii sau alţii, îşi iau informaţiile de peste tot, de la magistraţi, instituţii. Noi, la rândul nostru, am solicitat adrese şi date de contact pentru a trimite puncte de vedere în viitorul apropiat, pentru că sunt zeci de probleme şi în jumătate de oră efectiv nu ai posibilitatea să le epuizezi', a afirmat Stelian Ion.

El a spus că reprezentanţii PSD au încercat să distragă atenţia de la problemele principale.

'PSD a vorbit cred că cel mai mult, a încercat să abată atenţia, să distragă atenţia de la problemele principale. Au lăudat (cei de la PSD -n.r.) aceste legi în stilul caracteristic, au spus că sunt minunate, le-au urat bun venit. E adevărat, dincolo de protocolul necesar, acest bun venit era unul destul de prefăcut pentru că au făcut tot ce au putut să nu se întâlnească cu Comisia de la Veneţia', a adăugat deputatul USR.

Intervenţia ar putea fi tardivă

'Senzaţia noastră a fost aceea că şi membrii comisiei de la Veneţia sunt foarte conştienţi de faptul că problema este una stringentă şi că legile au fost votate, sunt pe ultima sută de metri şi intervenţia Comisiei de la Veneţia ar putea fi tardivă, poate să ducă în situaţia că acel aviz să fie inutil, dar important este că analizează foarte atent, în octombrie abia aşteptăm un aviz de la Comisia de la Veneţia', a mai spus Stelian Ion.

El a menţionat că membrii Comisiei de la Veneţia au adresat o întrebare referitoare la pensionarea anticipată a judecătorilor.

'Chiar au făcut un comentariu în sensul că nu ar fi firească o asemenea reglementare pentru că, pe de o parte, este vorba de o cheltuială a statului român cu pregătirea profesională a acestor persoane care se pensionează anticipat, în floarea vârstei practic, într-o etapă în care au o experienţă foarte mare şi, până la urmă, această pensionare ar afecta chiar actul de justiţie, e păcat să nu beneficiezi de experienţa judecătorilor care au experienţă', a mai spus deputatul USR.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel