Stelian Ion: Secția Specială, menită să persecute și să intimideze magistrații incomozi
Data publicării:
Autor: Crişan Andreescu
WhatsApp
Desființarea Secției Speciale de anchetare a magistraților va fi desființată  pentru că a reprezentat o anomalie juridică, a declarat ministrul Justiției, Stelian Ion, la RFI. De asemenea, ministrul Justiției a explicat și avizul negativ dat de CSM referitor la desființarea Secției Speciale.

”Unul dintre lucrurile cele mai grave care au fost făcute prin modificările Iordache la legile justiției a fost înființarea acestei Secții Speciale. A reprezentat de la bun început o anomalie juridică. Există multe probleme de structură referitoare la această secție. Până la urmă, avem un bilanț rușinos, tragem linie după doi ani de zile de activitate și vedem că ceea ce ar fi putut face bine, poate, această secție nu prea s-a întâmplat. A fost o ineficiență totală, nici un caz de corupție depistat, scurgeri de informații, cazuri aproape scandaloase care au făcut titluri de presă în privința Secției Speciale. Deci a reprezentat un mecanism gândit de Liviu Dragnea și împins de ceilalți parlamentari PSD de atunci, Florin Iordache, Șerban Nicolae, Eugen Nicolicea, menit să intimideze și să persecute magistrații incomozi”.

Ministrul Justiției a  explicat și  avizul negativ dat de CSM pentru desființarea Secției Speciale: ”Explicația mea este aceea că o parte a magistraților din CSM și evident o parte a magistraților din țară, eu spun că o mai mică parte, au considerat că ar trebui odată cu desființarea Secției Speciale, să existe niște imunități suplimentare pentru magistrați, cu care eu personal nu sunt de acord.

Nu sunt necesare acum imunități pentru magistrați, dacă avem în vedere egalitatea în fața legii, dacă avem în vedere faptul că există anumite imunități asemănătoare celor pentru parlamentari și anume la percheziție, arestare, reținere, există încuviințarea CSM, secțiilor din cadrul CSM”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel