Stelian Ion, nervos pe UDMR! Chirieac: TOXIC! Caracteristică ucigătoare pentru un politician
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Giorgiana Croitoru
WhatsApp
Foto: Facebook Stelian Ion
Foto: Facebook Stelian Ion
Analistul politic Bogdan Chirieac a reacționat, în exclusivitate pentru DC NEWS, după ce Stelian Ion a somat UDMR să iasă de la guvernare.

"Un minister cheie este cel al Justiției. Astăzi, domnul Stelian Ion era foarte nervos pe UDMR că i-a blochat chestia cu desființarea Secției Speciale și practic, dânsul soma UDMR să iasă de la guvernare. Ieri s-a mai întâmplat ceva interesant. Domnul Stelian Ion a mai încercat o videoconferință cu personaje din Coaliție și a fost singurul care s-a logat pe platformă", a spus Răzvan Dumitrescu. 

"Domnul Stelian Ion este un personaj toxic din punct de vedere politic. El are o caracteristică ucigătoare pentru un politician, este ridicol! Trecem peste istoriile cu garsoniera, pe nașpa, pe fals și uz de fals de la Radu Mazăre și Nicușor Constantinescu. Trecem peste comportamentul accentuat când era patru ani în comisia juridică a Camerei Deputaților, la lucrările din comisie venea cu o boxă și punea muzică.

Vă spun lucrul acesta ca să conștientizăm exact sau să readucem în atenția publicului cine este personajul. Ei, acum, acest personaj și-a pus în cap dezvoltarea Secției Speciale. Poate ar trebui să-și facă un sondaj ca să vadă cât la sută din populația României e de acord cu desființarea Secției Speciale. Cred că ar putea să fie stupefiat! Bine, el nu, că nu am încredere în capacitatea domniei sale de a analiza lucrurile, dar șefii săi s-ar putea să fie șocați de procentul infim de români, practic doar electoratul USR, care ar dori desființarea SIIJ. Și atunci face acest iureș și desființează și Uniunea Europeană și Statele Unite cu așa zisa toxicitate a Secției Speciale și face un mare prejudiciu României. Scoaterea UDMR de la guvernare aruncă acum România în haos", a completat Bogdan Chirieac, în exclusivitate pentru DC NEWS, în emisiunea "Ce se întâmplă".

Stelian Ion spune că UDMR ar trebui să iasă de la guvernare

”Programul de guvernare este o hotărâre a Parlamentului și în acest context am primit noi semnale pozitive din partea Comisiei Europene, nu pentru că am fi făcut mare lucru, ci pentru că intențiile sunt foarte apreciate. Dar, dacă renunțăm la aceste intenții, e foarte clar că ai noștri colegi din UDMR vor să ne ducă, bineînțeles ca o coincidență, alături de Ungaria și Polonia, pe acea viziune de abordare față de Comisia Europeană.“ a afirmat Stelian Ion. 

Ulterior, el a fost întrebat dacă este o interpretare personală sau este o certitudine bazată pe probe afirmația potrivit căreia UDMR-ul ar încerca să alinieze România la pozițiile Ungariei și Poloniei.

"E imposibil să facă așa ceva în mod intenționat. Doar că o fac, pur și simplu, în sensul în care axele lor politice și faptul că se opun cu atâta înverșunare desființării SIIJ. Aceste poziții, de slăbire a luptei împotriva corupției, ne duc automat lângă Ungaria și Polonia. Faci mai hotărât sau mai puțin hotărât, direcția aceea este. Eu înțeleg că poate nu-și doresc vecinii noștri să fie singuri pe aceeași linie și poate și-ar dori să im mai mulți. Eu nu cred în această viziune și nu văd strict pe acest capitol un model în Ungaria și Polonia“, a precizat ministrul Justiției.

Citește mai departe aici: "Să iasă din coaliţie cine nu respectă regulile"

 

Vezi mai multe în video: 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel