Ștefania Costache: Părinții mei - învățătoare și profesor - au murit cu rate la bănci. Le-am plătit eu făcând Tik Tok. Nu știu dacă realizați cât de absurdă și tristă e fraza asta!
Autor: Liliana Zamarcaru | Publicat pe: 29 mai 2023, 09:22
WhatsApp
Ștefania Costache
Ștefania Costache
Pe Ștefania Costache o știți de la iUmor, unde a fost concurentă, sau de pe Tik Tok, unde aproape zi de zi face live-uri.

Puțini știu însă că este fiică de învățătoare și de profesor. În contextul grevei, Ștefania Costache a povestit cum au murit părinții ei: plini de rate la bănci. Culmea ironiei este că Ștefania Costache, cu banii obținuți pe Tik Tok, acolo unde făcea live-uri, a acoperit datoriile părinților.

„Despre greva profesorilor, dacă aveți un pic de răbdare! Mama a fost învățătoare și tata profesor! Ambii au atins cel mai înalt grad în meseria lor și ambii au prins pensia cu credite la bănci pe care am reușit să le închid eu făcând tiktok!

Nu știu dacă realizați cât de absurdă și tristă este fraza asta! Părinții mei, care au educat sute de copii, au murit săraci și datori la bănci după o carieră de succes! Da, e admirabil că au studiat toată viața și niciunul nu s-a oprit până nu a atins nivelul maxim în carieră (acel grad 1, că atât se poate).

Pentru a îmi cumpăra primul telefon când am împlinit 14 ani, părinții mei intelectuali și-au amanetat verighetele, că la bănci erau deja datori vânduți pentru un apartament cu 2 camere, nu vreo vilă sau casă de vacanță!

Cel mai des lucru auzit de la părinții mei era “Nu avem bani  și cel mai trist lucru era că nu mă mințeau, chiar dacă așa credeam. Eram singurul lor copil și nu puteam crede că niște profesori, pe care toată lumea îi respectă, chiar sunt săraci. La urma urmei erau deștepți și pe mine mă învățaseră că “dacă am carte, am parte”, “că am nevoie de școală” și că “dacă vrei să devii cineva în viață trebuie să înveți bine”.

Îmi dădea cu virgulă cum ei, care clar au învățat bine și îi învață și pe alții de bine, sunt săraci totuși. Am subliniat că eram singurul copil, căci dacă părinții mei profesori ar fi avut doi copii, probabil nici mâncarea nu ne ajungea din salariul lor! Ca să înțelegeți și că nu doar ai mei aveau salariul mic, să știți că toți profesorii si învățătorii, pe lângă ratele la bănci, mai aveau si rate la Sindicat. Există mai multe Sindicate în învățământ unde se împrumută profesorii de nevoie.

Pe lângă asta mai aveau o chestie numită cerc, cerc în care puneau mai mulți profesori lunar câte 100 de lei și când le venea rândul luau 1000 de lei. Practic luau tot banii lor, dar luau mai mulți odată ca să înțeleagă ceva din ei. Când a murit mama, în 2020 mai multi părinți ai căror copiii i-a îndrumat în viață mi-au scris public pe Facebook să mă ajute cu banii pentru că știau că mama nu avea…

V-am spus asta ca să știți că nu scriu povești, ci că spusele mele sunt susținute de dovezi. La fel a fost si la moartea tatălui meu. Părinții mei s-au împrumutat și au trăit toată viața de pe o lună pe alta. Mi s-a confirmat asta când în prima lună în care nu au mai fost, datoriile mi-au revenit, prin moștenire.

Verighetele tot eu le-am scos de la amanet și creditele la bancă tot eu le-am închis, că moartea nu te scutește de datorii… Practic au muncit o viață întreagă în învățământ pentru a lăsa singurului lor copil niște datorii și un apartament mic, care fără o renovare nu putea fi folosit.

Mi-a luat 3 ani de tiktok și “cerut trandafiri” (n.r. - adică cadouri pe tiktok), alături de niște agramați care nu știu acordul între subiect și predicat, pentru a face ce nu ar fi reușit profesorii mei dragi în 20 de ani… pentru a scăpa de datorii și a renova casa.

Nu-mi dau seama dacă realizați că un incult câștigă într-o zi cât un profesor de stat într-o lună, iar când săracii ies în stradă că vor un salariu decent, sunt judecați și umiliți de conducătorii bogați ai țării!

Profesorii nu cer că n-au ce face, ci pentru că nu au!!! Chiar nu au!!

Vă întreb ce vreți să devină copiii voștri, când se prind că nu îi vor ajuta cărțile și școala, căci exemplele lor în viață sunt sărace și plâng în stradă! Mama a fost in stradă la fiecare grevă! Acum, când ea nu mai e, încerc să o ajut să lupte prin mine de dincolo de mormânt. Măcar atât să mă ajute dragostea pentru cărți și scris pe care mi-au insuflat-o!

Vă rog din suflet ajutați-mă să schimb ceva, chiar dacă nu pentru ai mei, măcar pentru ai voștri!

P.S. Am uitat să menționez că mama a fost mai mult decât se putea în cariera ei. A fost prima învățătoare din țară care a deținut postul de directoare. A schimbat legea pentru a putea candida și câștiga acest titlu și câteva sute de lei în plus la salariu! Ar ajuta mult un share la această postare, astfel încât să vadă cât mai mulți realitatea!”, a scris Ștefania Costache pe Facebook.

VEZI ȘI: Partea proastă cu greva profesorilor. Badea: „Cine sunt, cu adevărat, afectați”. Nu elevii - https://www.dcnews.ro/partea-proasta-cu-greva-profesorilor-badea-cine-sunt-cu-adevarat-afectati-nu-elevii_917955.html

VEZI ȘI: Răspuns la întrebarea „Ce se tot vaită profesorii? Unii dintre noi nu avem nici măcar 2.500 lei, cât câștigă un debutant, și nu ne plângem atât” - https://www.dcnews.ro/raspuns-la-intrebarea-ce-se-tot-vaita-profesorii-unii-dintre-noi-nu-avem-nici-macar-2-500-lei-cat-castiga-un-debutant-si-tot-nu-ne-plangem-atat_917626.html

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?