Ștefănescu: PDL, iresponsabil cu prețul gazelor. Ce măsuri ia guvernul
Data publicării:
Autor: Ion Voicu, ionvoicu
WhatsApp
pret gaze
pret gaze

Codrin Ștefănescu, secretar general adjunct al PSD, a anunțat că Executivul va lua măsuri pentru protejarea populației afectate de scumpirea gazelor.

El a mai declarat că scumpirile sunt generate de PDL, care a acționat ”iresponsabil” în mandatul Boc. Memorandumurile cu FMI și Comisia Europeană semnate de guvernele Boc, în iunie 2011 și Ungureanu, în martie 2012 sunt dovada clară a iresponsabilității PDL față de una dintre temele prioritare pentru România - liberalizarea prețului la gaze, a spus Codrin Ștefănescu.

Fără nici cea mai mică intenție de negociere a unui calendar care să protejeze populația, PDL a acceptat fără crâcnire condițiile impuse care vizau o creștere semnificativă a prețului la gaze în perioada 2012 – 2015. Iar dovadă stă chiar Scrisoarea de intenție către FMI, din septembrie 2011, prin care Emil Boc se angajează la o liberalizare rapidă a prețului la gaze.

Cu alte cuvinte, după ce au tăiat pensii, salarii și au disponibilizat sute de mii de români, aducându-i în pragul sărăciei, creșterea prețului la gaze și a altor utilități este încă o dovadă a lipsei de responsabilitate socială a guvernelor PDL”.

Venitul minim și alocația familială vor crește în 2013 și 2014

 Executivul va lua căteva măsuri pe termen scurt și mediu, a subliniat Codrin ștefănescu. . Astfel, liberalizarea prețului la gaze pentru consumatorii casnici a fost amânată până la sfârșitul anului 2018. Totdată, în urma unei analize făcute împreună cu experții Băncii Mondiale, Guvernul a hotărât majorarea venitului minim garantat cu 8,5% de la 1 iulie și cu 4,5% începand de anul viitor; creșterea cu 30% a alocației de sprijin familial de la 1 iulie, precum și majorarea alocației pentru întreținere începând cu 1 ianuarie 2014. În plus, pentru companiile energetice producătoare de gaze se vor taxa veniturile suplimentare obținute în urma liberalizării prețului la gaze, banii urmând a fi direcționați către consumatorii vulnerabili.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel