Data actualizării:
Data publicării:

Președintele parlamentului ucrainean și reprezentanții grupului Renew Europe discută integrarea europeană a Ucrainei

Autor: George Eduard Caramiciu | Categorie: Stiri
WhatsApp
Petiţia pe Schengen, depusă de asociația înființată de Nicolescu, acceptată. Va fi discutată în Parlamentul European în regim de urgenţă. Sursa foto: freepik.com
Petiţia pe Schengen, depusă de asociația înființată de Nicolescu, acceptată. Va fi discutată în Parlamentul European în regim de urgenţă. Sursa foto: freepik.com

O parte din membrii Parlamentului UE pregătesc terenul pentru aderarea Ucrainei la uniune.

Președintele Radei Supreme a Ucrainei (al Parlamentului unicameral din Ucraina), Ruslan Ștefanciuk, s-a întâlnit cu o delegație a grupului politic Renew Europe din Parlamentul European, condusă de Valerie Hayer, pentru a discuta despre integrarea europeană a Ucrainei.

„Parlamentul European a fost prima instituție din UE care a susținut obținerea statutului de candidat al Ucrainei la UE, a sprijinit activ deschiderea negocierilor privind aderarea Ucrainei la UE și a avut întotdeauna o voce puternică în construirea unei coaliții internaționale pentru a susține lupta noastră. Prin urmare, în primul rând, aș dori să mulțumesc Parlamentului European pentru sprijinul său neclintit pentru Ucraina”, a remarcat Ștefanciuk.

În cadrul întâlnirii, părțile au discutat despre integrarea europeană. Ștefanciuk a declarat că Ucraina a finalizat pașii necesari pentru a începe negocierile privind aderarea la Uniunea Europeană, subliniind importanța aprobării unui cadru de negociere fără întârziere.

De asemenea, s-a discutat despre sprijinul în domeniul apărării. Ștefanciuk și-a exprimat recunoștința față de fiecare țară din UE pentru asistența lor militară. În același timp, a subliniat că Ucraina are nevoie de sisteme de apărare antiaeriană, rachete cu rază lungă de acțiune, diferite tipuri de artilerie și muniție, și drone.

„Am ridicat problema confiscării activelor rusești. Am subliniat importanța găsirii unei structuri legale care ar oferi o viziune comună asupra modului în care activele rusești ar trebui utilizate pentru a compensa daunele cauzate de țara agresoare”, a concluzionat Ștefanciuk.

Conform informațiilor Ukrinform, la 26 martie, Ruslan Ștefanciuk și președintele Riigikogu al Republicii Estonia, Lauri Hussar, au discutat perspectivele cooperării interparlamentare între cele două țări.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel