Ștefan Mandachi, despăgubit de stat cu 100 de lei pentru că a suferit daune morale
Autor: Neagoe Narcis-Florentin | Publicat pe: 10 iun 2021, 17:35
WhatsApp
Foto: Facebook
Foto: Facebook
Afaceristul sucevean Ștefan Mandachi a primit o despăgubire ridicolă din partea statului român.

Potrivit unei postări pe Facebook în care povestește pățania, afaceristul a fost despăgubit cu 100 de lei de statul român pentru daune morale.

După milioane de euro câștigate, un proces i-a adus „uriașa” sumă de 21 euro

„De-a lungul anilor, am câștigat prin muncă milioane de euro, am contribuit cu alte (și mai multe multe) milioane la bugetul de stat, dar rar mi-a fost dat să trăiesc o astfel de bucurie la «câștigarea» sumei de 21 EURO (100 lei).

Anul trecut am dat Statul român în judecată pentru ororile la care sunt martor în mod constant, peste tot în țară: sute de animale chinuite, câini maltratați, aruncați de pe bloc, petarde înfipte în urechile animalelor, pui zvârliți în râpe, văgăuni și iazuri, condamnați la foame, frig, moarte”, a transmis el, pe rețeaua de socializare.

Pentru ce sunt daunele morale

„În urma probatoriului administrat în fața instanței, în care am descris scenele de Evul mediu la care sunt obligat să asist atunci când găsesc animale schingiuite sau abandonate, judecătoarea a hotărât că am dreptate: statul îmi datorează daune morale în valoare de 100 lei întrucât trebuia (și putea) să rezolve demult problema și l-a durut în pix. Suma este infimă, dar simbolul este gigantic”, a mai zis Ștefan Mandachi, mulțumindu-i avocatului Daniel Zoita pentru că l-a reprezentat în timpul procesului.

Martorii au confirmat cu mâna pe Biblie că Mandachi este activist pentru drepturile animalelor

„Au fost interogați sub jurământ mai mulți martori, care au confirmat cu mâna pe Biblie, cum procedez eu de ani încoace: culeg suflete neprihănite de pe străzi, primesc acasă de la oameni animale flămânde, însetate, bătute și hăituite, care nu ar trebui să se nască dacă primăriile de prin comune și-ar face datoria și dacă infractorii agresivi fără creier, care abandonează și agresează animale ar fi băgați la zdup de către poliție (constituie caz penal orice chinuire a animalelor).

Hotărârea instanței (în primă instanță) mă motivează enorm!!! În primul rând, Justiția îmi redă încrederea în societatea în care trăiesc. Am încredere nu doar în lupta mea pentru protecția animalelor ci și în alte potențiale lupte cu alte abuzuri ale statului prin organele sale. N-o să rabd niciodată ca un prost, o să-mi exercit cu vehemență drepturile”, a mai fost de părere afaceristul sucevean.

Un precedent judiciar, mai spune el

„Fraților, o astfel de hotărâre constituie precedent judiciar. Începând de astăzi, puteți să vă adresați instanțelor și să invocați hotărârea 837/2021. Cereți daune morale, este dreptul vostru! Drepturile voastre sunt scrise în Constituție, nu vă mai temeți, că nu vă mănâncă bau-bau! În fața unei instanțe de judecată, Statul este tot un subiect de drept, n-are o statură mai mare.

Trăim în Europa secolului 21, nu în Evul Mediu. Exercitați-vă drepturile, de aia le aveți! Nu trăim în Belarus, trăim într-o democrație. Cum ar fi să fie despăgubiți 1.000.000 cetățeni cu 100 lei? Întrebarea mai bună e «cum ar fi să și răspundă cineva pentru asta»? Că doar despăgubirile tot din buzunarul nostru sunt și atâta vreme cât nimeni nu-i tras la răspundere... Suta de lei cu care am fost despăgubit tot eu am plătit-o parțial”, se mai arată în postarea de pe Facebook.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?