Ștefan Ilie, primarul din Tulcea, contracte cu firme liberale și ”tovarăși” de campanie electorală
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Ștefan Ilie, primarul din Tulcea, contracte cu firme liberale și ”tovarăși” de campanie electorală
Ștefan Ilie, primarul din Tulcea, contracte cu firme liberale și ”tovarăși” de campanie electorală
Ștefan Ilie, primarul orașului Tulcea, s-a ”mobilizat exemplar”, cum se spunea pe vremuri în presa comunistă și a tăiat din cheltuieli, după apelul premierului Cîțu la economii în buget. Ba chiar și înainte de acest îndemn la chibzuință.

Astfel, primarul municipiului a tăiat o cotizație și a făcut patru încredințări directe. Adică a dat în plus peste 160.000 de lei.

Liberalul Ilie a retras primăria din Asociația de Management a Destinației Turistice Delta Dunării. De-a lungul mai multor ani, municipalitatea din Tulcea cheltuise, în doi ani, aproape 50.000 de lei pentru plata cotizației de membru al Asociației. Dacă pentru promovarea destinației turistice suma i s-a părut prea mare, să vedem de ce achiziții se ocupă primarul liberal și cât cheltuie municipalitatea pentru asta.

La început de mandat, Ilie Ștefan a achiziționat o aplicație pentru telefoanele mobile, contra sumei de 18.150 de lei fără TVA. Acum, după această cheltuială făcută cu folos, cetățenii pot sesiza diverse nereguli din municipiu, iar primarul le poate spune că a rezolvat problemele. E drept că sesizările se făceau și până acum, fără aplicație și fără cheltuială, direct pe site-ul Primăriei, folosul e că banii s-au dus unde trebuie. La o firmă din Oradea, abonată la bani cheltuiți de administrațiile locale conduse de PNL, scrie site-ul Cațavencii.  Aceeași aplicație i-a costat pe cei din Suceava doar 15.000 de lei, cu 3.150 de lei mai puțin decât au plătit tulcenii.

O altă achiziție pe repede înainte, (pe 6.11.2020 a publicat Primăria anunțul, pe 06.11.2020 a venit firma cu oferta și a câștigat contractul), privește „Asistența în domeniul urbanismului și amenajării teritoriului“, în valoare de 69.000 de lei. Deși Primăria Tulcea are atât direcție de urbanism, cât și arhitect-șef, s-a apelat contra cost la experiența unei firme deținute de fostul șef al Inspectoratului de Stat în Construcții în Guvernul Boc și fost arhitect-șef al sectorului 6 în perioada primarului PDL Poteraș. Un adevărat chilipir, 69.000 de lei.

În ianuarie 2021, Ștefan Ilie a decis să ofere prin încredințare directă un contract de 60.000 de lei unuia dintre postacii care l-au ajutat în campania electorală. Pentru acești bani, Primăria primește cinci postări pe FB/săptămână, plus câteva comunicate de presă la cerere. Norocoasa firmă care a primit contractul s-a înființat pe 4 decembrie 2020. Altfel, colaboratorul din campanie al primarului n-ar fi avut cum încasa banii și ar fi trebuit să fie angajat pe post de consilier. Dar, asta însemna bani mai puțini, iar posturile sunt deja ocupate de opt cetățeni care îl consiliază deja pe primarul pus pe economii.

N-a putut evita banii primăriei nici realizatorul videoclipurilor și fotografiilor de campanie, a cărui firmă a primit un contract de 63.000 de lei pentru un an, tot prin încredințare directă, scrie site-ul amintit. Firma va oferi consultanță în ceea ce privește achiziția de echipamente audio-video pentru transmiterea ședințelor de Consiliu Local. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel