Data actualizării:
Data publicării:

Ștefan Hrușcă, numit Cetățean de Onoare al municipiului Baia Mare. Propunerea a fost făcută de Cherecheș

Autor: Sonia Baciu | Categorie: Lifestyle
WhatsApp
FOTO: Facebook @ Doru Dăncuș
FOTO: Facebook @ Doru Dăncuș
Ștefan Hrușcă a primit titlul de Cetățean de Onoare al municipiului Baia Mare.

Ștefan Hrușcă,  artistul care ne încântă cu vocea și colindele sale în preajma sărbătorilor de iarnă, când revine în țară, a primit titlu de Cetățean de Onoare al municipiului Baia Mare, a anunțat joi, viceprimarul Doru Dăncuș.

”Mi-a revenit onoarea de a-i înmâna titlul de cetățean de onoare al orașului nostru.

În semn de recunoaștere a activității sale de ambasador al municipiului Baia Mare și al județului Maramureș, pentru contribuția sa marcantă la promovarea și dezvoltarea culturală a acestui loc sfânt, unde tradițiile din strămoși rămân vii, în ciuda eforturilor unora de a le anula.

Povestea acestui titlu a fost scrisă de băimăreni în decembrie 2022. În urmă cu un an, în centrul istoric al orașului, într-un concert susținut în aer liber, pe o vreme ploioasă, pe scenă alături de Ștefan Hrușcă, Cătălin (n.r. Cherecheș) a întrebat publicul băimărean dacă ar fi de acord să i se decerneze artistului titlul de Cetățean de Onoare al Municipiului Baia Mare”, a scris viceprimarul Doru Dăncuș, pe Facebook.

Ștefan Hrușcă, simbolul satului românesc

Primarul interimar a susținut că interpretarea colindului face parte integrantă din spiritualitatea satului românesc.

”Îmi doresc ca aceste colinde să rămână parte din firescul fibrei noastre maramureșene, chiar dacă adesea vremurile moderne exclud tradiționalul.

Să rămânem mereu ancorați în spiritualitatea satului românesc. (...) Unii spun că vin vremuri grele, eu spun că vremuri grele au fost dintotdeauna.

Mereu au fost oameni care au vrut să ne șteargă într-un fel, să ne deseteze de tot ceea ce înseamnă dragoste de neam și de țară. Dar noi rămânem în picioare, cu capul sus.

Să ne revedem și la anul cu Ștefan Hrușcă, vorba vine, şi la anul om veni, numa' dacă ni-ţi pofti'! (n.r. pasaj dintr-un colind interpretat de artist), a declarat Doru Dăncuș.

Citește și: Diaspora vine acasă. Aproape 80% dintre românii aflaţi în străinătate şi-au rezervat zboruri spre România, de sărbători

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel