Data actualizării:
Data publicării:

Ștefan Godei, dosar penal și la DNA. Cum ar fi obținut autorizație pentru azilul din Voluntari deși ”nu îndeplinea cerințele minime de funcționare”

Autor: Sonia Baciu | Categorie: Stiri
WhatsApp
stefan godei
stefan godei

Ștefan Godei a fost pus sub urmărire penală în cazul azilelor groazei de la Voluntari.

Ștefan Godei, devenit celebru după scandalul azilelor groazei din Voluntari a fost pus sub urmărire penală, a anunțat Direcția Națională Anticorupție într-un comunicat de presă.

”Godei Ștefan, la data faptei președinte al unei asociații ce deține un centru de îngrijire și asistență pentru persoane adulte cu dizabilități, pentru săvârșirea infracțiunii de complicitate la abuz în serviciu, dacă funcționarul a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit.

În ordonanța procurorilor se arată că, în cauză există aspecte din care rezultă suspiciunea rezonabilă ce conturează următoarea stare de fapt:

În zilele de 10 și 11 mai 2023, suspectul G.Ș.C., în calitatea menționată mai sus, în scopul obținerii licenței de funcționare pentru un centru de îngrijire și asistență pentru persoane adulte cu dizabilități pe care-l deținea în orașul Voluntari, județul Ilfov, ar fi completat documentele necesare conform instrucțiunilor trasate de inculpații Rontescu Florina și Năstase Andrei Cornel, inspectori sociali în cadrul Agenției Județene pentru Plăți și Inspecție Socială (AJPIS) Ilfov, pentru a dovedi îndeplinirea standardele minime de calitate de către centrul respectiv.

Ulterior, cei doi inspectori ar fi transmis către Autoritatea Națională pentru Drepturile Persoanelor cu Dizabilități, un raport favorabil în condițiile în care centrul respectiv nu îndeplinea cerințele minime de funcționare, prevăzute de lege”, se arată în comunicatul DNA.

De asemenea, se mai precizează că ”în cauză se efectuează acte de urmărire penală și față de alte persoane”, dar și că suspectului i s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 307 Cod de procedură penală.

”Facem precizarea că efectuarea urmăririi penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție”, mai transmite DNA.

Citește și: Agresivitatea fraților Godei / Vâlcu: Sunt ca rechinii când simt mirosul prăzii

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel