Urmărește emisiunea live
Steaua Roșie - CFR Cluj, play-off Europa League. Dezastru pentru echipa lui Șumudică / Rezultat final
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Steaua Roșie - CFR Cluj, play-off Europa League. Live score / Rezultat final pe 'Marakana' din Belgrad - Video
Steaua Roșie - CFR Cluj, play-off Europa League. Live score / Rezultat final pe 'Marakana' din Belgrad - Video
Echipa de fotbal CFR Cluj a întâlnit, marţi, de la ora 22:00, în deplasare, formaţia sârbă Steaua Roşie Belgrad, într-o partidă contând pentru prima manşă a play-off-ului Europa League. 

CFR Cluj a fost surclasată de echipa sârbă Steaua Roşie Belgrad cu scorul de 4-0 (2-0), pe Stadionul Rajko Mitic din Belgrad, în prima manşă a play-off-ului Europa League la fotbal.

Campioana României a greşit mult în apărare şi a încasat patru goluri, marcate de Milan Pavkov (5), Aleksandar Katai (38), El Fardou Ben Nabouhane (68), Mirko Ivanic (77), pe un stadion în care suporterii sârbi au creat o atmosferă incendiară. Aceasta este a doua cea mai drastică înfrângere suferită de CFR în cupele europene, după 0-5 cu AS Roma, în sezonul trecut, în grupele Europa League.

Steaua Roşie a marcat la primul său atac, în min. 5, când Ciobotariu şi Cestor au ezitat la o minge de angajament, Ben Nabouhane a şutat, Arlauskis a respins, iar Pavkov, atent, a reluat cu capul în plasă. CFR Cluj a revenit în joc şi a avut o posesie bună, dar nu a reuşit să îşi creeze ocazii mari de gol.

Petrila a tras de la 18 metri, însă fără emoţii pentru Borjan (11), fostul portar al Vasluiului, iar Ciobotariu (22) a reluat cu capul pe lângă poartă de la 8 metri. Centrul apărării echipei antrenate de Marius Şumudică a cedat din nou în min. 38, iar Katai a marcat cu un şut din careu, după o minge aşezată de Pavkov.

La reluare, ardelenii au avut o oportunitate bună din lovitură liberă de la 20 de metri, dar Deac (50) a trimis razant cu transversala. Pavkov a ratat de două ori din poziţii foarte bune de gol (52, 60), dar a marcat internaţionalul comorian El Fardou Ben Nabouhane, din pasa lui Ivanic (68), în urma unui contraatac pornit de la o pasă greşită a lui Deac.

CFR a căutat golul de onoare, dar şutul lui Manea (70) a fost blocat de apărarea sârbă, iar cel al lui Petrila (75) a fost prins de Borjan. Crvena Zvezda a marcat şi golul patru, în min. 77, prin Ivanic, care a reluat simplu cu capul de lângă Camora, la cornerul executat de Ben Nabouhane.

Alibec a fost aproape de golul de onoare în min. 86, dar şutul său violent de la 12 metri s-a dus în transversală, la o pasă înapoi a lui Itu. Steaua Roşie a făcut un pas foarte mare către grupele Europa League, existând şanse minime ca formaţia clujeană să reuşească să întoarcă scorul pe 26 august, pe teren propriu.

Din acest sezon nu mai este valabilă regula dublării golurilor marcate în deplasare, la scor general egal la finalul partidei retur urmând să se dispute prelungiri, iar dacă egalitatea persistă să se execute lovituri de departajare.

În cazul în care va fi eliminată de Steaua Roşie, CFR Cluj va evolua în grupele Europa Conference League. Steaua Roşie Belgrad - FC CFR 1907 Cluj-Napoca 4-0 (2-0) Au marcat: Milan Pavkov (5), Aleksandar Katai (38), El Fardou Ben Nabouhane (68), Mirko Ivanic (77). Belgrad, Stadion Rajko Mitic Europa League - play-off (tur), notează Agerpres.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Antrenorul echipei CFR Cluj, Marius Şumudică, va începe cu o formulă foarte ofensivă meciul cu echipa sârbă Steaua Roşie Belgrad, programat marţi seara, pe Stadionul Rajko Mitic din Belgrad, în prima manşă a play-off-ului Europa League la fotbal.

Campioana României va începe cu Ciprian Deac, Billel Omrani şi Claudiu Petrila în spatele atacantului central Gabriel Debeljuh. CFR, la care Denis Ciobotariu este titular în apărare, nu poate conta pe Adrian Păun (suspendat) şi nici pe Alexandru Chipciu în acest meci.

La Steaua Roşie s-au produs patru schimbări faţă de ultimul joc european, cel pierdut la Tiraspol, în turul al treilea preliminar al Ligii Campionilor (0-1 cu Sheriff). Au ieşit Gajic, Srnic, Falco şi Diony, iar în locul lor vor juca Gobeljic, Kanga, Ben Nabouhane şi Pavkov.

Echipele de start: Steaua Roşie: 82. Milan Borjan (căpitan) - 77. Marko Gobeljic, 15. Aleksandar Dragovic, 5. Milos Degenek, 23. Milan Rodic - 8. Guelor Kanga, 35. Sekou Sanogo, 4. Mirko Ivanic - 31. El Fardou Ben Nabouhane, 10. Aleksandar Katai - 9. Milan Pavkov. Antrenor: Dejan Stankovic.

Rezerve: 1. Zoran Popovic, 51. Milos Gordic - 2. Milan Gajic, 3. Srdjan Babic, 6. Radovan Pankov, 7. Nenad Krsticic, 18. Njegos Petrovic, 22. Veljko Nikolic, 25. Strahinja Erakovic, 39. Lois Diony, 55. Slavoljub Srnic, 99. Nikola Krstovic.

CFR: 87. Giedrius Arlauskis - 4. Cristian Manea, 13. Denis Ciobotariu, 92. Mike Cestor, 45. Mario Camora (căpitan) - 8. Runar Mar Sigurjonsson, 5. Jonathan Rodriguez - 10. Ciprian Deac, 9. Billel Omrani, 27. Claudiu Petrila - 22. Gabriel Debeljuh. Antrenor: Marius Şumudică.

Rezerve: 34. Cristian Bălgrădean, 89. Otto Hindrich - 6. Danijel Graovac, 14. Iasmin Latovlevici, 16. Mateo Susic, 18. Valentin Costache, 21. Anas Tahiri, 28. Ovidiu Hoban, 76. Guessouma Fofana, 77. Denis Alibec, 94. Cătălin Itu. Arbitru: Gheorghi Kabakov; arbitri asistenţi: Martin Margaritov, Dian Valkov; arbitru de rezervă: Nikola Popov (toţi din Bulgaria).

CFR Cluj va juca cu Steaua Roșie Belgrad, pentru un loc în grupele Europa League. Prima manșă se va disputa marți seară, în capitala Serbiei pe celebra arenă 'Marakana' din Belgrad.

Steaua Roșie - CFR Cluj, play-off Europa League. Şumudică a scăpat un DETALIU CHEIE: Conference League ar aduce mai mulți bani CFR-ului!

Antrenorul echipei de fotbal CFR Cluj, Marius Şumudică, a declarat, luni seara, într-o conferinţă de presă, că formaţia sa trebuie să lupte în meciul tur cu Steaua Roşie Belgrad din play-off-ul Europa League pentru a obţine un rezultat care să îi dea speranţe în manşa secundă la calificare. 

'Steaua Roşie este un club puternic, un club care a câştigat Champions League şi în ultimii doi ani a fost în grupele Champions League. E clar că suporterii lor nu sunt fericiţi cu ceea ce se întâmplă în momentul de faţă. Mai departe, la cine este presiunea... Oricum, la niciun antrenor nu contează trecutul, ci doar prezentul. Mâine e prezentul şi îl trăim. Mâine va trebui să luptăm pentru un rezultat favorabil care să ne dea speranţe pentru a doua manşă. Dacă ar fi în campionatul României, Steaua Roşie Belgrad s-ar bate cu CFR la titlu', a declarat antrenorul.

'Este un război format din două bătălii. Iar mâine este prima dintre ele. Dacă pierzi toţi soldaţii, a doua bătălie cu cine o mai câştigi? E clar că îmi doresc un rezultat care să ne dea speranţe la calificare în cea de-a doua partidă. Dar eu niciodată nu am pregătit un meci numai defensiv sau numai ofensiv. Fiindcă dacă aş face acest lucru aş folosi 11 fundaşi sau 11 atacanţi', a explicat el. Marius Şumudică susţine că temperatura ridicată de la Belgrad va fi o problemă la meciul de marţi seara

'Temperatura va fi un adversar nu doar pentru noi, ci şi pentru ei. Când m-am dat jos azi din avion am crezut că am aterizat la Dubai, deci e foarte, foarte cald, e apăsător. În plus este acest stadion cu fanii care emană căldură. Acum, în autocar, termometrul arăta 37 de grade, înseamnă că la nivelul solului cred că sunt 45-50 de grade. Dar asta este, ne punem ghetele şi intrăm la treabă', a mai spus antrenorul.

Marius Șumudică susţine că îşi doreşte să se califice în grupele Europa League, chiar dacă prezenţa în Conference League ar aduce clubului mai mulţi bani.

'Noi suntem deja calificaţi în Conference League, acolo unde este o reţetă de succes mai abordabilă pentru viitor'

'E clar că mi-aş dori să mă calific în Europa League. Noi suntem deja calificaţi în Conference League, acolo unde este o reţetă de succes mai abordabilă pentru viitor. Tocmai de aceea vreau să iau presiunea de pe umerii jucătorilor mei. Am încredere am în grup, am două luni la această echipă şi am pierdut doar două meciuri. Avem numai victorii în campionat şi suntem pe primul loc... Ce îşi poate dori un antrenor mai mult decât să aibă cinci victorii din cinci şi mâine să joace în faţa unui stadion plin? Mâine vom vedea ce se va întâmpla, noi suntem pregătiţi', a mai afirmat Şumudică.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel