Data publicării:

Steagul secuiesc, interzis în Harghita de către Curtea de Apel Târgu Mureș

Autor: Crişan Andreescu, crisan_andreescu | Categorie: Politica
WhatsApp
steag
steag

Magistrații Curții de Apel din Târgu Mureş au decis că steagul secuiesc este interzis pe clădirile oficiale din Harghita. Hotărârea este definitivă şi irevocabilă.

Potrivit rtv.net, o parte dintre primarii şi directorii de şcoli nu sunt de acord cu această decizie. Corpul de control al prefectului de Harghita, Jean-Adrian Andrei, a început o verificare în rândul primăriilor din judeţ, fiind vizate pe lângă faţadele instituţiei şi birourile primarilor unde este arborat şi drapelul Ungariei şi cel al Ţinutului Secuiesc.

 Amenda pentru arborarea drapelului ungar apare la o zi după ce secretarului de stat în MAE maghiar Nemeth Zsolt, susţinător înfocat al autonomiei, a declarat că maghiarii din Transilvania sunt supuşi unei agresiuni simbolice şi, prin urmare, maghiarii din Ungaria trebuie să răspundă, arborând steagul Ţinutului Secuiesc.

 Recent, Traian Băsescu a precizat că va avea "o reacţie potrivită" pe acest subiect atunci când şi preşedintele Ungariei va avea una. Şeful statului a apreciat că există alte instituţii ale statului care trebuie să reacţioneze la astfel de declaraţii, cum sunt cele făcute de secretarul de stat în Ministerul ungar de Externe Nemeth Zsolt.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel