Statutul aleșilor, validat de Parlament cu modificările cerute de CCR
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Parlament
Parlament

Plenul reunit al Camerei Deputaților și Senatului a aprobat astăzi Statutul deputaților și senatorilor, în forma stabilită de Comisiile juridice și de Statut, legea fiind reexaminată la cererea Curții Constituționale, transmit Mediafax și Agerpres.

Dezbaterile în Comisiile juridice și pentru Statut s-au desfășurat marți dimineață, iar legea a fost validată cu 360 de voturi ”pentru” și 38 ”împotrivă”.

Statutul a fost modificat după cum au solicitat judecătorii CCR, dar i-a fost adăugat o prevedere potrivit căreia orice dispoziție contrară acestei legi se abrogă, prevedere criticată de reprezentanții PDL.

Comisiile au schimbat și perioada de șase luni în care se interzice unui parlamentar aflat în conflict de interese să participe la ședințe, această perioadă fiind stabilită la 30 de zile.

Totodată, termenul de ministru va fi înlocuit cu cel de membru al Guvernului.

CCR decidea pe 27 februarie că este neconstituțională modificarea Statutului deputaților și senatorilor cu privire la termenul de 45 de zile în care parlamentarul poate contesta în instanță raportul de evaluare al ANI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel