Statul va DECONTA transportul elevilor. Orban: Ordonanța 51, scopuri perverse
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Alexandru Ichim
WhatsApp
Ordonanța 51 ar urma să fie abrogată pentru a se putea permite decontarea navetei școlare. Anunțul a fost făcut astăzi de premierul Ludovic Orban. 

Ludovic Orban susține că Ordonanța 51, care nu permite decontarea navetei școlare, ar fi urmărit anumite ”scopuri perverse”. Aceasta va fi abrogată printr-un proiect de lege, a anunțat premierul înaintea ședinței de Guvern de astăzi. 

”Vom abroga Ordonanța 51 astfel încât să permitem decontarea navetei școlare. Trebuie să știți că la ora actuală există localități în care copiii, din cauza faptului că nu își permit să plătească costul integral al biletului de transport, nu se duc la școală. Ordonanța 51, care a urmărit două scopuri perverse, și anume, la presiunea baronilor județeni ai PSD-ului, să nu mai fie nevoiți să plătească costurile aferente pentru naveta copiilor și de asemenea, un alt obiectiv pervers, care prelungește licențele de transport intrajudețean cu încă patru ani de zile, ignorând obligația de a licita traseele în transportul intrajudețean. Aceste aspecte vor face parte din proiectul de lege pentru care ne vom angaja răspunderea și care de asemenea necesită adoptarea cât mai rapidă pentru a înceta această stare gravă care duce la imposibilitatea unor copii de a se duce la școală”, a precizat Ludovic Orban înaintea ședinței de Guvern. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel