Statul la stat. Andrușceac (AUR) a deschis Cutia Pandorei în direct la TV. Ceartă cu Mario De Mezzo (PNL): Nu faceți nimic!
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Mario De Mezzo și Antonio Andrușceac, ceartă în direct la TV / Foto: Captură video Realitatea Plus
Mario De Mezzo și Antonio Andrușceac, ceartă în direct la TV / Foto: Captură video Realitatea Plus
Mario De Mezzo (PNL) și Antonio Andrușceac (AUR) s-au certat în direct la TV.

Antonio Andrușceac, deputat AUR, vorbea la Realitatea Plus despre așa numitul "statul la stat", afirmând că de multe ori funcționarii publici nu își fac treaba cum trebuie și își așteaptă doar salariul. El a făcut o paralelă între angajații de la stat și cei de la privat. Mario De Mezzo (PNL) s-a enervat și a intervenit. Acesta l-a contrazis pe Andrușceac susținând că deputatul greșește atunci când generalizează.

"Au dormit totdeauna liniștiți pe bani de la stat"

"Nu văd politici care să ajute la creșterea numărului de firme, la dezvoltarea antreprenoriatului românesc, Domnule, asta trebuie să fie principala noastră preocupare, nu alta. Vorbim de pensii, de creșteri ale alocațiile, astea nu pot fi făcute decât pe o creștere economică reală, nu pe împrumuturi și nu pe consum. Asta vreau să văd din partea guvernării liberale și de centru dreapta modern, cum își mai zic ăștia. dar vă spun, mulți dintre ei și pe mulți îi știu, nu au lucrat o secundă în mediul privat. Nu știu o secundă cum e să nu poți să pui capul pe pernă că ai de plătit angajați, nu știu cum e să lucrezi în domeniul privat, să nu stai liniștit acasă că nu te poate da afară, că ești funcționar public, că trebuie să faci plus valoare, că de aia de a angajat compania sau patronul. Oamenii ăștia nu au avut responsabilități față de oameni, față de societate. Au dormit totdeauna liniștiți pe bani de la stat și au transformat cuvântul "stat", efectiv în "stat". Că se stă mult pe acolo. Dacă mai facem împrumuturi ca anii trecuți, suntem deja o țară vândută. ", a spus Antonio Andrușceac.

De Mezzo: Un discurs populist

"Toate sunt legate între ele, dar eu nu sunt de acord cu aruncarea nămolului în funcționarii publici.Este o stigmă, Antonio, eu te-am ascultat, dacă îmi dai voie. Părerea pe care eu am avut-o cât timp te-am ascultat pe tine vorbind despre funcționarii la stat este că e o stigmă să lucrezi la stat și constat discursul acesta public din ce în ce mai mult, lucru cu care eu nu sunt de acord. Lucrurile se pot eficientiza, putem să ne uităm la raportul dintre salariul unui angajat la stat și la privat, astea sunt lucruri separate, dar să arunci ca o stigmă, păi tu care iei bani de la stat, ideea că în momentul în care iei bani de la stat, nu faci nimic altceva, e populistă.", a intervenit  revoltat Mario De Mezzo

Ulterior cei doi s-au luat la ceartă, au vorbit unul peste altul fără a se asculta reciproc și nu s-au oprit decât atunci când moderatorul emisiunii a intervenit pentru a-i potoli.

Redăm dialogul dintre cei doi:

Antonio Andrușceac: Eu toată viața am muncit.

Mario De Mezzo: Și eu la fel. 25 de ani la privat am muncit și de un an de zile lucrez la stat, dar și eu și colegii mei ne câștigăm salariul. Faptul că sunt instituții, nereguli, nu contest, dar asta nu înseamnă să aruncăm cu nămol în toți.

Antonio Andrușceac: Eu nu am aruncat cu nămol.

Mario De Mezzo: Ba da. Asta ai făcut că ai spus că au ajuns toți la stat și munca la stat înseamnă doar stat, așa ai spus tu.

Antonio Andrușceac: Voi sunteți liberalii care nu mai aveți idee de liberalism. Nu mai știți.

Mario De Mezzo: Demagogia asta n-o să te ajute!

 Antonio Andrușceac: Nu faceți nimic.

Mario De Mezzo: Ei nu facem nimic...

Antonio Andrușceac: Voi de când sunteți la guvernare ați cerut numai să se facă angajări fără concurs!

Mario De Mezzo: Același discurs de fiecare dată! Dar ce trebuie să fac, să tac de fiecare dată?

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel