Statistici în urma meciurilor Nations League. Germania şi Anglia sunt protagonistele negative
Data publicării:
Autor: Alexandru Negrici
WhatsApp
Jocurile internaţionale din Liga Naţiunilor desfăşurate săptămâna trecută au completat statisticile fotbalului mondial cu câteva date inedite. Germania şi Anglia sunt protagonistele negative, în timp ce Olanda şi Franţa au bifat borne pozitive.

Germania, după 1-1 cu Ungaria, a ajuns la 4 remize consecutive. Este prima lor serie de acest gen din istorie (inclusiv perioada Germaniei de Vest). În palmaresul din Liga Naţiunilor, Germania a făcut egal în 8 meciuri din 13.

În aproape jumătate din meciurile lor din Liga Naţiunilor (inclusiv ultimul 0-0 cu Italia), Anglia nu a reuşit să marcheze. De asemenea, din ultimele 8 cazuri în toate competiţiile în care Anglia nu a marcat, 7 au avut loc doar în Liga Naţiunilor.

Franţa, care a făcut egal 1-1 cu Croaţia, este neînvinsă în această rivalitate. Au disputat 9 meciuri împotriva Croaţiei, de la primul, în 1998. Polonia, învinsă cu 1-6 de Belgia, consemnează cea mai drastică înfrângere a sa într-un meci competiţional de la 1 noiembrie 1965, când a fost învinsă cu acelaşi scor, 1-6, de Italia, într-un meci de calificare la Cupa Mondială.

Ultima dată, Polonia a primit 6 goluri în 2010, însă într-un meci amical cu Spania (scor 0-6). Olanda a obţinut a 9-a victorie din 9 meciuri în faţa Ţării Galilor (2-1). Singurul alt adversar împotriva căruia Olanda a jucat la fel de multe meciuri şi are un bilanţ de 100% este Cipru.

Egalul Olandei (2-2) cu Polonia a pus capăt unei serii de 19 victorii consecutive pe stadionul De Kuip din Rotterdam. Dar „portocalele” sunt în continuare neînvinse în 29 de meciuri consecutive pe acest stadion (23 victorii, 6 egaluri).

Marko Arnautovic a devenit al treilea jucător cu peste 100 de meciuri pentru Austria, după Andreas Herzog (103) şi Aleksandar Dragovic (100).

Rezultate Nations League: Portugalia este învinsă de Elveția. Spania câștigă 3 puncte în fața Cehiei

Etapa a 4-a a meciurilor din Liga Naţiunilor a debutat duminică cu 9 partide, dintre care două jucate în prima grupă valorică, avându-le faţă în faţă pe Elveţia cu Potugalia şi pe Spania cu Cehia.

Spania s-a impus fără emoţii în faţa Cehiei, cu scor 2-0, cu câte un gol marcat în fiecare repriză, de Soler (24) şi Sarabia (75), la doar două minute după ce l-a înlocuit pe Asensio.

Spania ocupă primul loc în Grupa A2, cu 8 puncte, după 2 remize şi două victorii. Ibericii au profitat şi de înfrângerea Portugaliei, învinsă în deplasare de Elveţia, la capătul unui meci disputat, decis de unica reuşită, din primul minut de joc, a lui Seferovic. Portughezii, care nu au beneficiat de aportul lui Ronaldo, neselecţionat pentru acest meci, au avut un gol anulat, în minutul 18, pentru offside.

Portugalia e pe locul 2, după Spania, cu 7 puncte, urmată de Cehia cu 4 puncte şi Elveţia cu 3. În Liga B s-au jucat meciurile dintre Norvegia şi Suedia, scor 3-2, Haaland reuşind o dublă, în prima repriză, şi între Slovenia şi Serbia, încheiat 2-2, după ce sârbii au condus 0-2 la pauză.

Clasamentul Grupei B4 este condus de Norvegia, cu 10 puncte, urmată de Serbia cu 7, Suedia cu 3 şi Slovenia cu 2, notează Mediafax.

Duminică seara s-au mai înregistrat următoarele rezultate:

C2 Irlanda de Nord – Cipru 2-2 (0-1)

C2 Grecia - Kosovo – 2-0 (0-0)

C4 Georgia – Bulgaria 0-0 (0-0)

C4 Macedonia de Nord – Gibraltar 4-0 (4-0)

D2 Malta - San Marino 1-0 (0-0)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel