Statistică îngrijorătoare. Două milioane de britanici suferă de "Long Covid". Unii ar avea boala de doi ani
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Statistică îngrijorătoare. Două milioane de britanici suferă de "Long Covid". Unii ar avea virusul de doi ani / Foto: Pixabay, de Ursula Schneider
Statistică îngrijorătoare. Două milioane de britanici suferă de "Long Covid". Unii ar avea virusul de doi ani / Foto: Pixabay, de Ursula Schneider
Două milioane de britanici suferă de "Long Covid", potrivit Oficiului Naţional de Statistică din Marea Britanie.

Două milioane de oameni din Marea Britanie se estimează că suferă de COVID de lungă durată, potrivit Oficiului Naţional de Statistică din această țară. Oboseala continuă să fie cel mai frecvent simptom experimentat de 55% dintre cei care au raportat că au "Long Covid",  urmat de 32% cu dificultăți de respirație, 23% cu tuse și 23% cu dureri musculare, scrie Sky News.

Dintre cele două milioane, 1,4 milioane au declarat că au avut pentru prima dată coronavirus sau au suspectat că au avut boala, cu cel puțin 12 săptămâni în urmă, în timp ce 826.000 au avut COVID cu cel puțin un an mai devreme. Alți 376.000 au spus că au avut pentru prima dată COVID-19 cu cel puțin doi ani în urmă.

Se estimează că afecțiunea afectează negativ activitățile de zi cu zi a 1,4 milioane de oameni - aproximativ șapte din 10 dintre cei care au raportat că o au. Un total de 398.000 - unul din cinci - spun că capacitatea lor de a întreprinde activități de zi cu zi a fost „foarte limitată”, a constatat Oficiul Naţional de Statistică.

Categoriile de risc pentru "Long Covid"



Ei au adăugat că ratele de COVID de lungă durată au fost cele mai ridicate în rândul femeilor cu vârste cuprinse între 35 și 69 de ani, persoanelor care trăiesc în zone mai defavorizate, celor care lucrează în asistență socială, educație sau îngrijire a sănătății și cei cu alte probleme de sănătate sau dizabilități.

Cifrele au apărut la mai puțin de două săptămâni de când nivelul de alertă de coronavirus al Regatului Unit a fost redus, deoarece două tipuri rare de Omicron au fost reclasificate ca variante de îngrijorare. Nivelul a fost mutat de la patru la trei după sfatul experților medicali.

Ei au spus că „actualul val Omicron condus de BA.2 se diminuează” și „presiunile directe legate de asistența medicală COVID-19 continuă să scadă în toate națiunile”.

Ce este "Long Covid"? Producătorii de medicamente s-au apucat să caute tratamente

După ce au produs în timp record vaccinuri și tratamente pentru COVID acut, cercetătorii și producătorii de medicamente se îndreaptă spre găsirea unui leac pentru long COVID sau COVID de lunga durată.

Ținta e marcată de sute de simptome diferite care afectează milioane de oameni. Principalii producători de medicamente, inclusiv cei care au lansat pastile antivirale și anticorpi monoclonali pentru COVID-19, poartă discuții cu cercetătorii în acest sens, au declarat pentru Reuters cinci oameni de știință din Statele Unite și Marea Britanie, potrivit Mediafax.

Companii precum GlaxoSmithKline, Vir Biotechnology și Humanigen au confirmat că au discutat cu cercetătorii despre studiile care utilizează tratamentele lor actuale împotriva a long COVID (COVID de lunga durată). Alții, printre care Pfizer și Roche au declarat că sunt interesați de acest subiect, dar au refuzat să dea detalii. Cercetătorii, companiile și experții în sănătate publică spun că este deosebit de important un tratament pentru această boală, care afectează peste 100 de milioane de persoane, potrivit Organizației Mondiale a Sănătății. Vezi mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel