Statele Unite refuză să participe la summiturile G20, care vor fi reprezentate de Rusia
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Elena Didila
WhatsApp
Secretarul american al Trezoreriei, Janet Yellen
Secretarul american al Trezoreriei, Janet Yellen
Statele Unite ale Americii  au refuzat să se întâlnească în cadrul G20 („Big Twenty”), care va fi reprezentat de Rusia. Informațiile relevante au fost împărtășite de CNN, citându-l pe secretarul Trezoreriei SUA, Janet Yellen.

Potrivit CNN, Statele Unite nu vor participa la reuniunile G20 la care participă Rusia, a declarat miercuri secretarul american al Trezoreriei, Janet Yellen.

Vorbind în cadrul Comitetului pentru Servicii Financiare a Camerei, Yellen a spus că a clarificat această poziție altor miniștri de finanțe din grup.

”Președintele Biden a spus clar, și cu siguranță sunt de acord cu el, că Rusia nu poate face afaceri în niciuna dintre instituțiile financiare”, a spus Yellen. ”Am cerut ca Rusia să fie eliminată din G20 și le-am spus clar colegilor mei din Indonezia că nu vom participa la o serie de întâlniri dacă rușii sunt acolo” a continuat Yellen. 

Biden a spus în timpul unei conferințe de presă de luna trecută la Bruxelles că Rusia ar trebui să fie exclusă din G20, dar ar trebui să existe un acord între alți membri pentru a oficializa mișcarea.

Următorul summit al liderilor G20 este programat în noiembrie în Indonezia. Există întâlniri ministeriale înaintea acelei adunări. 

Sancțiunile SUA împotriva Rusiei nu sunt permanente și pot fi anulate dacă Moscova își schimbă cursul în Ucraina, a declarat un înalt oficial al Administrației.

”Este o buclă de feedback negativ. Așa că negăm capitalul, negăm tehnologia, negăm talentul care poate curge în Rusia, iar combinația pașilor pe care îi luăm creează această spirală descendentă care accelerează cu cât Putin escaladează mai mult”, a spus oficialul.

Casa Albă nu a spus în mod specific ce trebuie să facă președintele rus Vladimir Putin pentru ca sancțiunile să fie anulate, dar oficialul a declarat miercuri că este dispus să le reducă dacă Rusia ”își schimbă cursul”.

„Și dacă ar schimba cursul, într-o zi, acea buclă de feedback negativ s-ar încetini și s-ar putea inversa”, a continuat oficialul, adăugând: ”Nimic din toate acestea nu este permanent. Singurul aspect care este permanent sunt viețile pe care le-a luat și nu le poate aduce niciodată înapoi.  

”Dar sancțiunile sunt concepute pentru a putea răspunde la condițiile de pe teren și pentru a crea o pârghie pentru rezultatul pe care îl urmărim”, a conchis înalt oficialul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel