Statele Unite expulzează 12 diplomaţi ruşi activi la sediul ONU
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Rusia vrea să suspende și exporturile de îngrăşăminte agricole după ce a tăiat gazul către Polonia și Germania prin conducta Yamal
Rusia vrea să suspende și exporturile de îngrăşăminte agricole după ce a tăiat gazul către Polonia și Germania prin conducta Yamal
Statele Unite expulzează 12 diplomaţi ruşi activi la sediul ONU.

Administraţia Joe Biden a decis expulzarea a 12 diplomaţi ruşi activi la sediul Naţiunilor Unite din New York, sub acuzaţia de implicare în activităţi de spionaj pe teritoriul Statelor Unite, conform presei internaționale.

„Statele Unite au informat Naţiunile Unite şi Misiunea permanentă a Rusiei la ONU despre iniţierea procedurilor de expulzare a 12 agenţi ai serviciilor de informaţii din cadrul reprezentanţei ruse care au abuzat de statutul diplomatic în Statele Unite şi au recurs la activităţi de spionaj asupra siguranţei naţionale a SUA", a comunicat Misiunea diplomatică a SUA de la sediul ONU din New York, potrivit cotidianului Le Figaro.

Vezi și: Chirieac: Vladimir Putin, pericol final pentru omenire. India, China și Occidentul să oprească un lider care și-a pierdut mințile

Amintim că Bogdan Chirieac atrage atenția, într-un editorial scris pentru Defenseromania.ro, că niciodată, până acum, un lider al unei puteri nucleare nu a folosit amenințarea cu arma atomică. Este evident că pe Putin îl bântuie ieșirea din istorie odată cu toată planeta, scrie Chirieac. 

Iată, integral, editorialul scris de Bogdan Chrieac:

Nebunia nucleară a lui Putin

Luni, la prânz, ora României, ministrul Apărării din Rusia, Serghiei Șoigu, a anunțat, cu mândrie, că a îndeplinit ordinul președintelui Vladimir Putin: a operaționalizat arsenalul nuclear al Federației Ruse. În total, e vorba de vreo 6.500 de focoase nucleare capabile să șteargă viața de pe Pământ de vreo 1.000 de ori. Firește, toată lumea civilizată din Statele Unite și până în Europa, la diverse niveluri politice, și-a exprimat îngrijorarea. Din august 1945, după exploziile de la Hiroshima și Nagasaki, nimeni nu a amenințat explicit cu arma nucleară. De-a lungul întregului Război Rece dintre Occident și URSS, înarmarea nucleară a continuat, cu diverse viteze, dar niciodată nu s-a amenințat explicit, de o partea și de alta a fostei Cortine de Fier, cu nimicirea nucleară.

Vladimir Putin, risc imediat pentru viața pe Terra

În spatele ușilor închise, a cercurilor diplomatice occidentale, inclusiv de la București, se estimează că nu este o amenințare reală, ci doar un mijloc de presiune. Putin este disperat. Invadarea Ucrainei nu a reușit, sancțiunile occidentale pun Rusia în genunchi, economic și social. Viitorul este cât se poate de sumbru pentru ocupantul de la Kremlin. Continuarea, AICI!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel