Data publicării:

Statele Unite au anunţat acuzaţii împotriva mai multor oligarhi ruşi la doi ani de la războiul din Ucraina

Autor: Tiberiu Vasile | Categorie: Stiri
WhatsApp
Sursa Foto: Agerpres
Sursa Foto: Agerpres
Statele Unite au anunţat joi acuzaţii împotriva mai multor oligarhi ruşi, cu două zile înainte de împlinirea a doi ani de la invazia Ucrainei de către Rusia.  

"Departamentul de Justiţie este mai hotărât ca niciodată să întrerupă fluxul de fonduri ilegale care alimentează războiul lui Putin şi să îi tragă la răspundere pe cei care continuă să-l permită", a declarat ministrul american al Justiţiei într-un comunicat.

Merrick Garland anunţă astfel mai multe măsuri luate de ministerul său "pentru a urmări" şi "sechestra activele" acestor elemente cheie pentru Kremlin şi armata rusă.

De la New York în Florida, trecând prin statul Georgia şi Washington, au fost lansate procese împotriva mai multor oligarhi, printre care Andrei Kostin.

Directorul VTB, a doua cea mai mare bancă din Rusia, este acuzat, printre altele, de spălare de bani şi de eludarea sancţiunilor pentru întreţinerea a două "superiaht-uri", evaluate împreună la peste 135 de milioane de dolari, potrivit Ministerului american al Justiţiei.

Statele Unite şi Uniunea Europeană au impus o serie de sancţiuni împotriva Moscovei de la izbucnirea războiului după invazia rusă a Ucrainei la 24 februarie 2022, conform Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel