Data publicării:

Start-Up Nation. Dumitru Nancu anunță semnarea unei convenții prin care se garantează 80% din totalul planului de afaceri

Autor: Florentina Constantin | Categorie: Economie
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
Dumitru Nancu, preşedintele Fondului Naţional de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri (FNGCIMM), a vorbit despre programul Start-Up Nation și garanțiile fondului.

"Pentru a veni în sprijinul start-up-urilor, am semnat o convenţie de garantare prin care garantăm 80% din totalul planului de afaceri, pentru că Ministerul Economiei oferă 200.000 RON alocaţie financiară nerambursabilă. Restul cheltuielilor - contribuția propria care era minim 25%, taxa pe valoare adăugată și alte cheltuieli neeligibile - sunt finanţate de către instituțiile bancare.

Garanţia medie pe care am acordat-o, până acum, este de 400.000 de lei, adică practic business planul se ridică undeva la 100.000 de euro. Până în prezent, am garantat 722 de planuri de afaceri. Practic, săptămâna aceasta vom închide primele 10% din proiecte aprobate deja prin programul Start-Up Nation.

Ca total finanţare de către cele 6 instituţii financiar-bancare, avem 150 de milioane RON, iar garanţia FNGCIMM este de 115 milioane de lei. Vreau să menţionez că această garanţie este acordată din sursele proprii ale FNGCIMM, nu impactează bugetul de stat. Este o garanţie din programele noastre, din capitalul nostru social", a spus Dumitru Nancu, la DCNews TV.

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel