Start-Up Nation 2018. Radu Oprea: Când se închide aplicaţia
Data publicării:
Autor: Mihai Ciobanu
WhatsApp
Start-Up Nation 2018
Start-Up Nation 2018
Antreprenorii au înscris peste 14.000 de planuri de afaceri, până miercuri, în aplicaţia Start-Up Nation 2018, a declarat ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat, Ştefan-Radu Oprea, într-o conferinţă de presă. 

"Avem până acum peste 14.000 de planuri de afaceri deja în sistem şi peste 20.000 de utilizatori înregistraţi", a spus Oprea. Aplicaţia este deschisă din 27 decembrie 2018 şi se va închide la data de 12 februarie, la ora 20.00. Alocaţia financiară nerambursabilă, de maximum 200.000 lei/beneficiar, poate reprezenta 100% din valoarea cheltuielilor eligibile (inclusiv TVA pentru societăţile neplătitoare) aferente proiectului. 

Schema de minimis are ca obiective principale stimularea înfiinţării şi dezvoltării întreprinderilor mici şi mijlocii şi îmbunătăţirea performanţelor economice ale acestora, cu prioritate în zonele geografice mai puţin dezvoltate economic, în care densitatea IMM-urilor este redusă comparativ cu media europeană, crearea de noi locuri de muncă şi inserţia pe piaţa muncii a persoanelor defavorizate, şomerilor şi absolvenţilor. 

Pot beneficia de prevederile Programului Start-Up Nation 2018 societăţile înfiinţate după data de 30 ianuarie 2017, care activează în domeniul producţiei, industriilor creative, serviciilor şi comerţului. Pentru a participa la program, societăţile trebuie să creeze cel puţin un loc de muncă cu normă întreagă pe perioadă nedeterminată şi să menţină locul de muncă ocupat cel puţin doi ani după finalizarea implementării proiectului. 

Vezi şi: Vot în Parlament, efecte. Renate Weber: Mă îngrozeşte gândul

ANAF anulează datorii! Vezi dacă te afli printre ”norocoși”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel