Starlink, compania lui Elon Musk, majorează tarifele la internet în Ucraina
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Fotografie de la Markus Winkler, Pexels
Fotografie de la Markus Winkler, Pexels
Starlink va costa mai mult pentru utilizatorii din Ucraina. 

Compania lui Elon Musk, Starlink, va creşte costul serviciilor pentru utilizarea internetului prin satelit pentru utilizatorii ucraineni de la 60 de dolari la 75 de dolari pe lună începând cu 29 decembrie, informează, marţi, publicaţia ucraineană "Liga.net".

Se subliniază că tarifele vor creşte şi în alte ţări. Motivul pentru acest pas, susţine compania, îl constituie creşterea costului echipamentelor de la 500 de dolari la 700 dolari. Anterior, ministrul ucrainean al transformării digitale, Mihail Fedorov, a anunţat că, din februarie, Ucraina a primit peste 20.000 de terminale Starlink de la donatori şi parteneri, dintre care 5.000 cu sprijinul guvernului polonez.

La jumătatea lunii octombrie, Elon Musk a declarat că compania nu poate finanţa la infinit activitatea Starlink în Ucraina, dar ulterior a spus că va continua să plătească el însuşi pentru funcţionarea sistemului de comunicaţii prin satelit, în ciuda pierderilor financiare pentru companie. În acest moment, SpaceX furnizează o serie de sateliţi pe cheltuiala sa, iar pentru restul, potrivit autorităţilor ucrainene, Kievul plăteşte singur. Întreţinerea unui terminal costă 2.500-4.500 de dolari americani pe lună, scrie Rador.

SUA: cu Musk la cârma Twitter, republicanii câștigă adepți

Cei mai proeminenți membri ai Partidului Republican din Congresul SUA au câștigat zeci de mii de urmăritori pe Twitter după achiziția platformei de către Elon Musk. 

Cu Elon Musk la cârma Twitter, republicanii câștigă adepți. Aceasta este ceea ce reiese dintr-o analiză a ziarului Washington Post, citat de Agenzia Nova.

Senatorii democrați Elizabeth Warren și Bernie Sanders au pierdut aproape 100 de ”adepți” de la preluarea lui Musk, la fel ca și reprezentantul Californiei Adam Schiff. Liderii republicani precum Marjorie Taylor Greene și Jim Jordan au câștigat fiecare peste 300 de adepți.

Nu este clar câte dintre acestea sunt conturi false, dar tendința pare să sugereze că zeci de mii de utilizatori ”liberali” abandonează rețeaua socială, asta în timp ce se observă revenirea în masă a utilizatorilor de internet conservatori. În medie, politicienii republicani au cu 8 adepți mai mulți decât acum trei săptămâni.

Musk a cumpărat Twitter luna trecută pentru 44 de miliarde de dolari cu promisiunea unei mai mari libertăți de exprimare pe platformă. Miliardarul născut în Africa de Sud și-a concediat și aproximativ jumătate din personalul său, păstrând doar acei angajați care au acceptat în mod explicit condițiile de muncă mai dure și noile politici Twitter.

În ultimele zile, după un sondaj în rândul utilizatorilor, el a eliminat și interdicția care era în vigoare de aproape doi ani asupra fostului președinte Donald Trump , care însă nu a revenit încă activ pe ceea ce a fost de ani de zile platforma sa socială preferată.

Grupul lui Musk vrea să împiedice ”roboții ucigași” să distrugă umanitatea: "Nu avem prea mult timp să acţionăm”

Lansat în 2014 de academicianul MIT Max Tegmark și înființat în capitala Belgiei în urmă cu câțiva ani pentru a lucra îndeaproape cu instituțiile, sarcina principală a Future of Life Institute este de a face față ”riscurilor existențiale”, adică evenimentelor capabile să distrugă sau să condamne omenirea, cauzate de noile tehnologii. CITEŞTE MAI MULTE AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel