Starea de urgență din Slovenia NU va fi prelungită
În Slovenia starea de urgență nu va fi prelungită, hotărârea fiind luată de Guvernul țării.
Starea de urgenţă epidemică declarată în Slovenia la 18 octombrie 2020 din cauza epidemiei de COVID-19 nu va mai fi prelungită, a declarat marţi un responsabil din Ministerului Sănătăţii, relatează Agerpres, citând Hina.
Conform criteriilor Centrului European pentru Controlul Bolilor, Slovenia nu se află încă în zona verde şi sigură, astfel încât purtarea măştilor în interior va continua să fie obligatorie, la fel ca şi dezinfectarea mâinilor, distanţarea fizică şi alte măsuri anti-epidemice.
Evenimentele de grup vor fi permise cu anumite condiții
Participarea la unele evenimente de grup va continua să fie posibilă numai pentru cei care s-au recuperat în urma COVID-19, au fost vaccinaţi sau au fost testaţi recent negativ pentru coronavirus. Conform celor mai recente date, există 122 de pacienţi diagnosticaţi cu COVID-19 în spitale. Echipa de răspuns pentru COVID-19 a guvernului sloven va continua să analizeze săptămânal situaţia epidemiologică şi să propună recomandări în consecinţă.
Responsabilul sloven le-a cerut cetăţenilor să se vaccineze, menţionând că există o cantitate suficientă de vaccinuri.
Epidemia ne-a adus multe provocări. Le vom depăşi prin cooperare şi solidaritate, dar nu am trecut încă linia de sosire, a subliniat el.
Situația din România
Până pe 15 iunie, pe teritoriul României, au fost confirmate 1.079.879 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID-19). 1.044.563 de pacienți au fost declarați vindecați.
În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 103 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.
Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 65 de persoane au fost reconfirmate pozitiv.
Până astăzi, 31.957 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat.
Vezi și: Răceala sezonieră, posibil SCUT împotriva COVID-19, arată un studiu de la Yale
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News