Starea de sănătate a lui Traian Băsescu. Noi informații (surse) 
Autor: Dan Carp | Publicat pe: 27 Martie 2022, 18:30
WhatsApp
Traian Băsescu, despre PLANUL lui Putin: Un proiect mai vechi, pe care l-a ratat în 2014 / Foto: Facebook Traian Băsescu
Traian Băsescu, despre PLANUL lui Putin: Un proiect mai vechi, pe care l-a ratat în 2014 / Foto: Facebook Traian Băsescu
Apar noi informații despre starea de sănătate a lui Traian Băsescu.  

Traian Băsescu se află în continuare internat într-o clinică din Bruxelles. Starea sa de sănătate este una stabilă: acesta este conștient, vorbește și medicii analizează posibilitatea unei noi intervenții la inimă, relatează Antena 3. 

Traian Băsescu a plecat la Bruxelles la începutul acestei săptămâni, a semnat prezența în Parlamentul European, miercuri, joi a lipsit și vineri a început să se simtă rău. Înainte să ajungă la clinica din Bruxelles, a fost internat și la Spitalul Militar din București pentru investigații și probleme pulmonare.

Președintele Traian Băsescu a suferit o intervenție chirurgicală la artera aortă în urmă cu doi ani la un spital de urgență din Paris.

Problemele au început după decizia ICCJ care a decis că Traian Băsescu a colaborat cu Securitatea

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) a decis definitiv că fostul preşedinte Traian Băsescu a colaborat cu Securitatea comunistă.

Instanţa supremă a respins, ca nefondat, recursul formulat de fostul preşedinte, fiind menţinută decizia din 20 septembrie 2019 pronunţată de Curtea de Apel Bucureşti - instanţa de fond, prin care a fost admisă acţiunea CNSAS şi a decis că Traian Băsescu a fost colaborator al Securităţii.

"Respinge, ca fiind inadmisibilă excepţia de nelegalitate invocată de recurentul-pârât Băsescu Traian. Respinge, ca fiind nefondat, recursul, astfel cum a fost precizat la data de 5 noiembrie 2021, declarat de recurentul-pârât Băsescu Traian împotriva sentinţei nr. 471 din 20 septembrie 2019, pronunţată de Curtea de Apel Bucureşti - Secţia a VIII-a contencios administrativ şi fiscal. Admite cererea de intervenţie accesorie formulată de intervenientul Ciuvică Mugur-Cristian, în interesul intimatului-reclamant Consiliul Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică, astăzi, 23 martie 2022", se arată în hotărârea Înaltei Curţi.

Potrivit CNSAS, Traian Băsescu a dat note informative ce ar fi dus la menţinerea în ţară a unui coleg de la Marină.

Din documentele depuse în instanţă de CNSAS rezultă că Băsescu ar fi avut un ofiţer de legătură desemnat de fosta Securitate, cu gradul de locotenent-colonel, şi că ar fi dat două note informative olografe, relatează Agerpres. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?