Starea de sănătate a lui Florin Piersic, noi detalii. Marele actor, transferat cu avionul SMURD la Institutul Matei Balș din București
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Foto: Captură România TV
Foto: Captură România TV
Marele actor Florin Piersic a fost ransferat din Cluj-Napoca în București, la Institutul Național de Boli Infecțioase Matei Balș.

Un avion SMURD l-a transferat, marți seară, pe marele actor Florin Piersic, la Institutul Național de Boli Infecțioase "Matei Balș" din Capitală. Acesta se afla, dinainte de sărbătorile Pascale, la Institutul Inimii ”Dr. Niculae Stăncioiu” Cluj-Napoca.

Unele surse DC News spun că inițial erau discuții să fie transferat miercuri, dar aeronava de la SMURD era disponibilă astăzi. Nu se știe exact care este starea lui Florin Piersic. Ideea este că dacă are, în continuare, infecție la genunchi și „descarcă” germeni în sânge, este ca atunci când la o infecție dentară, trebuie tratat dintele. Doar cu antibiotice nu reușești să stăpânești infecția. 

Anumite surse spun că artistul ar avea o proteză montată în urmă cu doi-trei ani care s-a infectat de la o problema urinară sau dentară. Se pare că infecția, pe cale sanguină, a ajuns la unul din genunchi, cel mai probabil la cel protezat.

O altă ipoteză este că din cauza febrei, a avut probleme cu stimulatorul cardiac. Unii spun că s-a infectat în zona dispozitivului. Este posibilă și o pericardită care apare atunci când pericardul se inflamează, pornită tot de la acea infecție localizată.

Rămâne de văzut dacă a fost rezolvată problema de la genunchi.

În orice caz, Institutul Matei Balș din București are capacitatea de a rezolva orice infecție, dar după ce se elimină focarul. De asemenea, un alt avantaj al transferului din Cluj este la București este că Institutul Matei Balș are și camere de ATI.

Înainte de Paști, marele actor Florin Piersic a fost operat la genunchi la Spitalul Militar din Cluj-Napoca, după care a fost transferat la Institutul Inimii din același oraș.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel