Jimmy Carter ”își petrece timpul rămas acasă”. Anunț despre cel mai în vârstă președinte american în viață din istorie
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Elena Didila
WhatsApp
Sursa Foto YouTube FOX 11 Los Angeles
Sursa Foto YouTube FOX 11 Los Angeles
Fostul președinte al SUA Jimmy Carter va începe să primească îngrijiri medicale la domiciliul său din Georgia, potrivit unui comunicat al Centrului Carter.

”După o serie de spitalizări scurte, fostul președinte al SUA, Jimmy Carter, a decis astăzi să-și petreacă timpul rămas acasă cu familia și să primească îngrijiri medicale în loc de o intervenție medicală suplimentară. Are întregul sprijin al familiei și al echipei sale medicale”, se arată în comunicat citat de CNN.

Jason Carter, fost senator de stat democrat în Georgia și nepotul fostului președinte, a spus că a fost în vizită vineri cu bunicii săi și că ”sunt în pace și – ca întotdeauna – casa lor este plină de dragoste”.

Jimmy Carter, care a împlinit 98 de ani anul trecut, a devenit cel mai în vârstă președinte american în viață din istorie după trecerea în neființă a lui George HW Bush, care a murit la sfârșitul lui 2018, la 94 de ani.

Al 39-lea președinte al națiunii și-a păstrat un profil public scăzut în ultimii ani din cauza, dar a continuat să vorbească despre riscurile pentru democrația din întreaga lume, o cauză de lungă durată a lui.

Carter a învins cancerul la creier în 2015, dar s-a confruntat cu o serie de probleme de sănătate în 2019 și, în consecință, a suferit o intervenție chirurgicală. Problemele sale de sănătate l-au forțat să renunțe la tradiția de decenii de a preda școala duminicală la Biserica Baptist Maranatha din orașul său natal, Plains, Georgia.

Un fermier de arahide și locotenent al Marinei SUA înainte de a intra în politică, Carter, un democrat, a servit în cele din urmă un mandat ca guvernator al Georgiei și președinte al Statelor Unite din 1977 până în 1981.

Fostul președinte este venerat pe scară largă pentru susținerea drepturilor omului. Intermedierea Acordurilor de la Camp David din 1978 cu președintele egiptean Anwar Sadat și prim-ministrul israelian Menachem Begin rămâne esențială pentru moștenirea sa.

În anii săi după președinție, Carter a fondat Centrul Carter împreună cu soția sa, Rosalynn, în speranța de a promova pacea și sănătatea mondială. Centrul a lucrat pentru a promova democrația prin monitorizarea alegerilor străine și reducerea bolilor în țările în curs de dezvoltare de-a lungul anilor.

A primit Premiul Nobel pentru Pace în 2002 pentru eforturile sale de a promova pacea pe tot globul.

Președintele Joe Biden, un coleg democrat și admirator de multă vreme al lui Carter, a fost informat despre starea de sănătate în scădere a fostului președinte și de decizia sa de a solicita îngrijiri medicale, a declarat un oficial pentru CNN. Biden rămâne în contact strâns cu familia Carter și cu cercul apropiat de consilieri al fostului președinte.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel