Starea de alertă se termină. Care sunt restricţiile de care scăpăm
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Fotografie creată de Anna Shvets, de la Pexels
Fotografie creată de Anna Shvets, de la Pexels
Ministerul Afacerilor Interne a anunţat finalul stării de alertă în România, dar şi lista restricţiilor de care românii scapă începând cu 9 martie. 

Astfel, conform sursei citate, purtarea măştii de protecţie nu va mai fi obligatorie, activităţile culturale, ştiinţifice, artistice, religioase, sportive sau de divertisment în spaţii închise se pot organiza fără restricţii, iar concertele, demonstraţiile, mitingurile, etc, în spaţii deschise se pot organiza şi ele fără nicio restricţie. 

În plus, nu se va mai realiza triaj epidemiologic, deci nu va mai fi nevoie să prezentăm certificatul verde COVID-19, la intrarea în instituţiile publice, magazine, mall-uri. 

Românii, ”provizii cu pastile de iod”. Rafila: Eu și familia mea nu ne-am gândit, în niciun moment, să facem așa ceva!

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a prezentat, marți, într-o conferință de presă, consecințele ridicării stării de alertă pe teritoriul României. La un moment dat, însă, a fost întrebat despre „proviziile cu pastile de iod”.

„Noi avem această vocație a proviziilor... Nimeni nu trebuie să ia, în România, iod preventiv, în această situație! Noi ne ocupăm să fim siguri că vor exista preparate care să aibă concentrația necesară. Nu știu ce pastile au cumpărat (n.r. românii), cred că nu sunt cele cu concentrația recomandată. (...) Asigurăm stocarea și distribuția. (...) Mi se pare o discuție mult prea mare și cu oameni care preferă să consume, să ia preventiv niște produse care pot fi nocive”, a spus Alexandru Rafila.

„Eu și familia mea nu ne-am gândit, în niciun moment, să facem așa ceva. Nu e în regulă deloc să iei!”, a zis ministrul Sănătății.

În urmă cu trei zile, președintele Klaus Iohannis spunea că pandemia se află pe o pantă accelerat descendentă, iar valul 5 este aproape de a se încheia. „Este momentul, deci, să luăm noi decizii legate de gestionarea acestei situaţii, decizii cu un impact major pentru viitor. Am convocat o şedinţă de evaluare cu toţi responsabilii din domeniu, în urma căreia am hotărât să nu mai prelungim dincolo de 8 martie starea de alertă instituită în România”, declarase Klaus Iohannis. Ultima dată, starea de alertă a fost prelungită cu 30 de zile pe 7 februarie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel