UPDATE: Pentagonul s-a redeschis accesului după incidentul armat / Chirieac: 'Dacă America ia Covid, intrăm toți la ATI'
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andrada Oana
WhatsApp
Pentagon / Imagine de David Mark de la Pixabay
Pentagon / Imagine de David Mark de la Pixabay
Clădirea Pentagonului a fost închisă, marți, în urma unui 'eveniment legat de focuri de armă'. Analistul politic Bogdan Chirieac a comentat primele informații. UPDATE: Pentagonul și-a redeschis accesul. 

UPDATE 4: Alerta de securitate de la sediul Pentagonului s-a încheiat, la finalul incidentului armat soldat cu rănirea a numeroase persoane, afirmă surse din cadrul serviciilor de intervenţie.

"Pentagonul a anulat alerta care a condus la închiderea căilor de acces, iar clădirea a fost redeschisă. Coridorul 2 al intrării în Centrul de tranzit Metro rămâne închis. Coridorul 3 este deschis traficului pietonal", anunţă Agenţia de securitate de la Departamentul american al Apărării, conform Mediafax.

UPDATE 3: Pentagonul şi-a redeschis marţi accesul, la mai mult de o oră după ce şi-a închis sediul în urma unui incident de securitate provocat de împuşcături auzite în faţa uneia dintre intrările sale unde se află o staţie de autobuz şi de metrou, transmite agenţia EFE, citată de Agerpres.

Unitatea de protecţie a Pentagonului, însărcinată cu securitatea clădirii Departamentului de Stat, a anunţat pe Twitter redeschidere accesului în incintă, dar intrarea la metrou rămâne închisă.

Zona incidentului este sigură a asigurat această unitate, în timp ce continuă cercetările. Angajaţilor li s-a comunicat anterior prin megafoane să rămână în interiorul clădirii după ce mai mai multe împuşcături au fost auzite în staţia de autobuz a celebrului edificiu de la periferia Washingtonului.

UPDATE 2: Zona din apropierea Departamentului american al Apărării în care a avut loc incidentul armat a fost securizată, au anunţat marţi după-amiază autorităţile americane.

"Scena incidentului este securizată. Încă este o zonă activă în care au fost comise infracţiuni. Îndemnăm cetăţenii să evite intrarea în gara feroviară şi în platforma de autobuze Metro. Transporturile de la Pentagon sunt redirecţionate spre staţia Pentagon City", a comunicat Agenţia de securitate de la Departamentul american al Apărării.

Conform unor surse din cadrul serviciilor de intervenţie, un suspect înarmat a fost împuşcat de agenţii serviciilor de securitate. Nu există detalii despre starea acestuia. De asemenea, un agent de poliţie a fost rănit în schimbul de focuri, informează Mediafax.

UPDATE: Marți seară, la emisiunea moderată de Lili Ruse, analistul politic Bogdan Chirieac a comentat primele informații despre incidentul de la Pentagon.

’Acum avem numeroase exemple în SUA și nu numai, dar în special în SUA, unde portul armelor de foc este o obișnuință. Au avut incidente de la școli, universități, până la supermarketuri. (...) O să aflăm detalii. Presupun că americanii, care au reguli pentru orice, au intrat într-o procedură standard. (...) Sper să nu fie probleme de securitate. Știți cum se întâmplă! Dacă America ia Covid, intrăm toți la ATI.', a spus Bogdan Chirieac la România TV. 

Știre inițială

O alertă de securitate a fost declanşată, marţi, la sediul Departamentului american al Apărării, în centrul oraşului Washington, din cauza unui incident armat produs în apropiere, afirmă surse din cadrul serviciilor de securitate. Conform postului KTVU, echipajele medicale de urgenţă au raportat mai multe victime, dar nu există informaţii despre starea acestora.

CNN transmite, citând Agenția de Protecție a Forței Pentagonului, că incidentul s-a produs pe o plaformă de autobuz. Primele informații arată că 'evenimentul legat de focuri de armă' a avut loc în afara clădirii, pe platforma Metro Bus, folosită de mii de angajați în fiecare zi.

Focuri de armă au fost semnalate la Centrul de tranzit al Pentagonului, o platformă de transport. Cel puţin o persoană a fost împuşcată, au declarat surse citate de agenţia Bloomberg, conform Mediafax.

Sediul Departamentului american al Apărării a fost securizat prin închiderea temporară a tuturor căilor de acces. 'Sediul Pentagonului a fost închis din cauza activităţilor poliţiei', a transmis Departamentul american al Apărării.

Purtătorul de cuvânt al Agenției pentru Protecția Forței Pentagonului, Chris Layman, a spus că 'incidentul este în curs'. Layman a avertizat că zona nu este sigură, potrivit CNN. Totuși, el a refuzat să comenteze dacă sunt sau nu victime și dacă un atacator a fost implicat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel