Data actualizării:
Data publicării:

Stare de alertă în Bulgaria. S-a încercat asasinarea procurorului general. ”Era o bombă menită să ucidă, nu să intimideze”

Autor: Roxana Neagu | Categorie: Stiri
WhatsApp
S-a încercat asasinarea procurorului general al Bulgariei, Ivan Geshev. Un crater adânc de 30-40 de cm, cu un diametru de 3 metri s-ar fi format la locul exploziei bombei. 

”Era o bombă menită să ucidă, nu să intimideze” - aceasta a fost declarația după încercarea de asasinare a procurorului general al Bulgariei, conform Antena 3. Norocul său, dar și al familiei sale, a fost că era într-o mașină blindată. Se pare că procurorul general al Bulgariei abia se întorsese din Ucraina. Parchetul Bulgariei a afirmat că investighează explozia drept act terorist, deşi Ministerul de Interne a vorbit doar de un "incident", relatează EFE.

”O explozie a avut loc în apropierea vehiculului procurorului-șef al țării, Ivan Gheshev, în timp ce se deplasa pe ruta 82 lângă Samokov, situat la sud de Sofia, în jurul orei 11:45, 1 mai. Nu au fost raportați răniți. Cauza exploziei este investigată. În zonă a fost raportată o prezență crescută a forțelor de securitate” a anunțat presa din Bulgaria. Oficialii ar putea închide drumurile sau redirecționa traficul în zonă. 

Petăr Todorov, secretar general în Ministerul de Interne, a menţionat că nimeni nu a fost rănit în "incidentul produs luni la ora 11:45 (ora locală, 08:45 GMT) pe şoseaua dintre Samokov şi Kovacevtsi, în direcţia Sofia". El a adăugat însă că "ameninţările la adresa vieţii şi sănătăţii oricărei persoane sunt absolut inacceptabile" şi Guvernul va lua măsuri ferme.

În momentul exploziei, s-a schimbat traiectoria mașinii în care se afla oficialul, dar, datorită gradului de securitate al mașinii, nu au fost raportate victime. "Bomba era clar menită să ucidă. Nu a fost destinată să intimideze, nu au fost artificii", a declarat la rândul său presei Borislav Sarafov, procuror adjunct şi director al Serviciului Naţional de Investigaţii, adăugând că familia lui Gheşev era cu el în vehicul.

Sarafov a mai precizat că dispozitivul conţinea aproximativ trei kilograme de explozibil. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel