Ștafeta legilor tălâmbe, preluată de USL
Data publicării:
Autor: Val Vâlcu, val.vilcu
WhatsApp

Disperarea pedeliștilor era mare în 2012, pe măsură ce se apropiau alegerile, iar sondajele îi arătau mici, sub genunchiul broaștei. Ca să iasă din bezna anonimatului, unii au lansat inițiative legislative ciudate, sau de-a dreptul tălâmbe.

S-a vânturat ideea de a da drept de vot tinerilor de 16 ani, probabil la pachet cu drogurile ușoare, pe care unii le doreau legalizate. Un alt proiect năstrușnic oferea o zi liberă fiecărui român, pentru onomastică.

Parlamentarii USL nu mai așteaptă anul 2016, au început deja să arunce pe piață inițiative ciudate. Unul a propus să fie legiferată o zi națională a primarului. Poate sărbătoarea se va numi Ziua care este.

Altul reia povestea cu reducerea vârstei minime pentru participarea la vot. Nu ar fi rău pentru proful de sex de la Jean Monet, de pildă. Dacă o minoră devine aptă de votat, la 16 ani, de ce n-ar fi aptă și de...

Special nu le-am dat numele. În primul rând că nu sunt singurii. În al doilea, cred că asta își doreau: să audă lumea de ei, să capete notorietate. S-ar bucura și dacă îi înjură presa, doar să-i menționeze, căci va fi o competiție criminală la alegerile viitoare: din trei locuri, mai rămâne unul singur, în Parlament. USL, având mai mulți parlamentari, e supusă unei presiuni mai mari, dar are și mai multe șanse de a genera tălâmbi.

Revenind la parlamentari, dacă eforturile lor de  autopromovare sunt explicabile, mă miră preluarea unor idei ”băsiste” de către lideri locali, care nu au această problemă. Un șef de consiliul județean, membru al PNL, aripa Antonescu, spunea la Realitatea Tv că ar fi bun sistemul cu 8 mega-județe, ca să nu mai complicăm lucrurile cu regionalizarea. Exact discursul lui Traian Băsescu, care a dus la proteste, în 2011.

Nu spun că toate ideile președintelui sunt automat greșite. Cu atât mai mult, să le preiei tocmai pe cele proaste, mi se pare mai grav decât  prostia.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel