"Stadionul trebuie umplut indiferent de adversare, nu doar la meciuri de gală". Galeria "Uniţi sub Tricolor" a explicat unul dintre bannerele de la meciul România - Elveţia
Data publicării:
Autor: Florentina Constantin
WhatsApp
Sursa foto: DC Sport
Sursa foto: DC Sport
La meciul România - Elveţia, galeria Uniţi sub Tricolor a afişat un banner adresat tuturor suporterilor de pe Arena Naţională. "Stadionul trebuie umplut indiferent de adversare, nu doar la meciuri de gală şi când e de sărbătorit vreo calificare" scria pe bannerul afişat de membrii galeriei. 

La o săptămână distanţă, cei de la Uniţi sub Tricolor şi-au explicat gestul. 

"Acest mesaj s-a vrut adresat tuturor suporterilor din țara noastră, deopotrivă cei ai naționalei și ai echipelor de club, deoarece această mentalitate găunoasă a românilor de a veni la stadion doar dacă echipa merge excelent și e rost de calificări sau trofee, este generalizată la nivelul întregului fotbal românesc.

Calificarea la Euro a reliefat din nou tipologia așa-zisului suporter român, care atunci când echipa favorită nu înșiră victorii pe linie, preferă să absenteze de la stadion, totodată criticându-și deșănțat și ironizându-și de la distanță echipa, pe internet, chiar dacă vorbim teoretic de o entitate cu care acesta se identifică. Ulterior, dacă se ajunge la "șampanie, cupe și flori", se schimbă brusc placa și spectatorii se îmbulzesc la stadion, deoarece toți și-au amintit că din miștocari atunci când e greu, e plăcut să fie suporteri la bine și vor să-și aroge o bucățică din succes, să facă un selfie de învingător pe stadion, să anunțe cu surle și trâmbițe că a fost prezent atunci când s-au împărțit laurii celor pe care anterior îi desființa prin comentarii și huiduieli.

Pe lângă susținerea echipei doar la victorii, o altă nedorită meteahnă a publicului românesc este că de obicei devine preocupat de prezența la stadion în funcție de renumele adversarului. Pe scurt, când e vreun derby sau echipa proprie întâlnește un adversar de top, stadionul se umple, iar când adversara e una fără nume sau mai de coada clasamentului, stadionul e mai mult gol. În general, această practică e întâlnită atât la națională, cât și la cluburi. În această campanie, după ce cu Belarus și Kosovo, stadionul a fost pe jumătate gol, la meciul cu Elveția, cel mai important adversar din grupă, arena s-a umplut la refuz", au transmis cei de la Uniţi sub Tricolor pe pagina de Instagram.

Citește mai departe pe dcsport.ro>>

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel