Stabilitatea dlui Ponta
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
bogdan-chirieac
bogdan-chirieac

Dl premier Ponta m-a liniștit deunăzi. Împreună cu dl președinte Băsescu și cu oficialii Băncii Naționale a anunțat că România e perfect stabilă economic. Pentru a-i întări spusele, dna ministru al Muncii, Mariana Câmpeanu, a cuvântat și dânsa: reduce CAS-ul, reîntregește salariile, înapoiază banii pensionarilor, creează un milion de locuri de muncă. Presupun că toate se vor întâmpla anul acesta.

Când mă pregăteam să-mi fac mea culpa, fiindcă am criticat guvernele Boc și Ungureanu, care iată au lăsat o țară ca o floare, mai văd câte ceva prin presă. România se mai împrumută cu încă un miliard de euro de la Banca Mondială. Apoi ministrul de Finanțe, Florin Georgescu, a spus și dânsul într-o conferință de presă că banii de salarii ajung până în septembrie. Și asta în condițiile în care a mai negociat cu FMI-ul creșterea deficitului bugetar, deci, în final, alți bani împrumutați.

În acest caz, mă întreb totuși, dacă nu cumva dl Ponta a vorbit despre propria stabilitate economică, asupra căreia nu mă îndoiam, și nu despre a României asupra căreia, de asemenea, nu m-am îndoit. Nimic nu e nou sub soare, nici măcar guvernarea Ponta. Nici dl Boc personal nu a avut lipsuri materiale în timpul guvernării. Am înțeles, e drept, mai târziu, că și domnia sa, când ne tot explica cum a scos țara din criză, se referea în realitate tot la propriul portofel.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel