SRS: Stenogramele din presă, intervenția altei ”forțe”
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp

Senatorul liberal Sorin Roșca Stănescu a declarat pentru cotidianul Adevărul că nu se pune problema excluderii sale din PNL, chiar dacă lideri ai PSD continuă să bată monedă pe ultimatumul privind îndepărtarea fostului jurnalist. Parlamentarul spune, referitor la înregistrările publicate în presă, că apariția acestora dovedesc intervenția altei ”forțe”, Roșca Stănescu făcând trimitere, cel mai probabil, la Serviciul Român de Informații.

”În mod cert nu mă aştept să fiu exclus. Foarte de curând, PNL s-a pronunţat definitiv asupra acestui caz, la fel şi preşedintele Crin Antonescu”, a declarat liberalul.

 Sorin Roșca Stănescu este pregătit să demisioneze, dacă va fi nevoie. ”Eu sunt dispus la orice. Ne putem uşor imagina că în 20 de ani am putut fi apropiat de cercurile şi politicile liberale fără să fiu înscris în partid. Nu aste e problema. Decizia nu-mi mai aparţine mie, ci partidului din care fac parte”, a explicat senatorul.

Cum au ajuns stenogramele din BPN al PNL în presă, potrivit lui SRS

 Parlamentarul a vorbit și despre proveniența, în opinia sa, a stenogramelor publicate de jurnaliști. ”Aceste stenograme pe care le publică presa dovedesc că s-au efectuat interceptări în interiorul unui partid politic, PNL, atunci când au fost doar opt persoane la discuţii, în biroul lui Crin Antonescu (...) Faptul că au fost posibile aceste interceptări care, apoi, au fost livrate presei, şi care au accelerat un proces de posibilă dezintegrare a USL, dovedeşte că a mai intervenit o altă forţă”, a declarat Sorin Roșca Stănescu.

Senatorul liberal a exclus ca cineva dintre cei opt lideri USL prezenți la ședința de unde au apărut înregistrările să le fi livrat pe acestea jurnaliștilor.

Roșca Stănescu a mai invocat nevoia unui nou protocol al USL. ”Cred că USL ar putea fi regândit ca şi arhitectură. Unele au fost regulile interne în campanie, iar acum, la guvernare, regulile trebuie ajustate cu arealitatea. Una din regulile din campanie, regula anti-Băsescu, nu mai există, pentru că o parte din USL a trecut la coabitare. Trebuie să găsim un nou numitor comun”, a opinat senatorul.

Cred că USL ar putea fi regândit ca şi arhitectură. Unele au fost regulile interne în campanie, iar acum, la guvernare, regulile trebuie ajustate cu arealitatea. Una din regulile din campanie, regula anti-Băsescu, nu mai există, pentru că o parte din USL a trecut la coabitare. Trebuie să găsim un nou numitor comunCiteste mai mult: adev.ro/mn3b6c

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel