Data actualizării:
Data publicării:

SRI face angajări. Lista posturilor disponibile: „Poți face primul pas către o carieră în SRI aplicând pentru unul din locurile dedicate”

Autor: Anca Murgoci | Categorie: Stiri
WhatsApp
SRI
SRI

Serviciul Român de Informații „face” angajări.

„Nu vei purta pelerină, dar vei avea ocazia să realizezi lucruri mărețe. Poți face primul pas către o carieră în SRI aplicând pentru unul din locurile dedicate din instituțiile de învățământ civile și militare”, a transmis SRI.

Oferta SRI

Ofițerul operativ are misiunea importantă de a culege informații și pentru aceasta trebuie să își poată crea acces în mediile cu relevanță pentru securitatea națională. La baza activității se află abilitatea de a recruta o persoană și de a o convinge să furnizeze informații importante. Pentru a performa în această activitate, ofițerii operativi trebuie să găsească semnificațiile ascunse în detalii aparent minore, să aibă o bună cunoaștere a limbajului non-verbal și o înțelegere fină a psihologiei umane.

Ofițerul analist privește lumea, îi înțelege tendințele, îi descifrează relațiile de cauzalitate și îi anticipează evoluțiile. Mai exact, analistul evaluează datele culese de ofițerii operativi ori din alte surse secrete sau deschise, sesizează schimbări și tendințe în manifestarea amenințărilor, schițează scenarii alternative de evoluție, evidențiază implicații și indică eventuale variante de acțiune în raport cu fiecare scenariu prognozat. Deși aparent simplu, este vorba de un proces de rafinare foarte complex, care implică în egală măsură inteligența, gândirea critică și creativitatea analistului de informații, dar și o foarte bună cunoaștere a domeniului analizat. În final, produsul analitic este pus la dispoziția beneficiarilor legali, în timp util și în funcție de aria de competență, pentru a-i sprijini în realizarea unor strategii sau planuri de acțiune prin care să se prevină manifestarea riscurilor ori adoptarea unor măsuri adecvate de promovare a intereselor naționale.

Candidații interesați să ocupe un post de ofițer operativ sau ofițer analist, trebuie să îndeplinească condițiile de încadrare în Serviciul Român de Informații (stabilite prin Legea nr. 80/1995 privind statutul cadrelor militare și normele interne) și să promoveze toate etapele specifice de selecție. Candidații care promovează integral procesul de selecţie şi sunt declarați admiși în urma examenului/concursului de admitere vor urma cursurile de licenţă, masterat profesional sau postuniversitare de educație permanentă organizate de către Academia Națională de Informații „Mihai Viteazul”, la finalizarea cărora vor fi repartizați într-o unitate a SRI.

Studii universitare de licență

 

Programul este adresat atât elevilor aflați în clasa a XII-a, cât și absolvenților cu diplomă de bacalaureat, cu vârsta maximă 23 de ani, care își doresc o carieră în domeniul securității naționale.

Pentru anul universitar 2024-2025, Academia Națională de Informații „Mihai Viteazul” organizează cursuri universitare de licență, după cum urmează:

Pentru formarea ofițerilor operativi - specializarea Operațiuni de intelligence

Pentru formarea ofițerilor analiști - specializarea Studii de securitate și informații

Detalii privind calendarul, numărul de locuri și metodologia de organizare și desfășurare a concursului de admitere la studiile universitare de licență vor fi publicate pe site-ul Academiei Naționale de Informații „Mihai Viteazul”.

Studii universitare de masterat profesional

Studiile universitare de masterat profesional se adresează absolvenților de studii de licență care își doresc o carieră în Serviciul Român de Informații.

Conform Legii 199/2023 privind învățământul superior (art.35, pct.8, lit.c), pot opta pentru înscriere la examenul de admitere la masteratul profesional inclusiv candidații care au mai urmat o formă de pregătire similară (program de studii universitare de master), cu suportarea cheltuielilor de la bugetul de stat.

Pentru anul universitar 2024-2025, Academia Națională de Informații „Mihai Viteazul” organizează studii universitare de masterat, după cum urmează:

Pentru formarea ofițerilor operativi - specializarea Intelligence și securitate națională

Pentru formarea ofițerilor analiști - specializarea Analiză de Intelligence

Candidații interesați se vor înscrie în procesul de selecție prin transmiterea unui CV la adresa [email protected] cu titlul „Masterat ANIMV Nume și prenume” și cu precizarea, în corpul e-mail-ului, a localității unde le este mai facilă contactarea de către un reprezentant HR al SRI.

În urma promovării tuturor etapelor procesului de selecție, candidații validați vor participa la concursul de admitere la masteratul profesional, iar cei declarați ADMIS vor fi încadrați la data de 01.10.2024.

Calendarul, numărul de locuri și metodologia de organizare și desfășurare a concursului de admitere la studiile universitare de masterat profesional vor fi publicate pe site-ul Academiei Naționale de Informații „Mihai Viteazul”.

Studii postuniversitare de dezvoltare continuă

 

Acest program este similar ca structură și curriculum programului de masterat profesional, candidații parcurg același proces de selecție, dar pe un calendar diferit, iar la începerea programului de formare (01.01.2025), vor fi încadrați ca ofițeri operativi sau ofițeri analiști.

Detalii despre perioada de înscriere și procesul de selecție vor fi postate în perioada următoare.

SPECIALIŞTI IT&C

Ofițerul specialist IT&C are misiunea de a identifica soluții pentru o serie de provocări tehnologice, de la dezvoltarea unor instrumente software, a sistemelor informatice enterprise și oferirea de soluții bazate pe platforme hardware, până la proiectarea, administrarea și întreținerea rețelelor de comunicații, în conformitate cu cele mai noi standarde existente pe piață. El lucrează cu tehnologii de ultimă generație, în echipe mixte constituite din dezvoltatori, administratori de infrastructuri, specialiști în securitate IT&C și beneficiari, pentru toate liniile de activitate ale Serviciului, precum și pentru parteneri externi. Pentru că tehnologia la nivel mondial evoluează într-un ritm alert, el se adaptează și inovează permanent, contribuția lui fiind vitală într-un angrenaj sofisticat și eficient, așa cum este Serviciului Român de Informații, cu implicații directe în protejarea siguranței naționale.

Candidații interesați să ocupe un post de ofițer specialist IT&C trebuie să îndeplinească condițiile de încadrare în Serviciul Român de Informații și să promoveze toate etapele specifice de selecție.

Încadrarea în Serviciul Român de Informații în domeniul tehnic se poate face prin:

studii universitare de licență

Elevii aflați în clasa a XII-a și absolvenții cu diploma de bacalaureat, cu vârsta maximă de 23 de ani în anul admiterii, pot opta să urmeze, pe locurile alocate Serviciului Român de Informații, studii universitare de licență sau postliceale în instituții militare de învățământ superior din subordinea Ministerului Apărării Naționale (Academia Tehnică Militară “Ferdinand I”, Academia Forțelor Terestre “Nicolae Bălcescu”, Academia Forțelor Aeriene “Henri Coandă” - Brașov și Școli Militare de Maiștri Militari și Subofițeri) și îninstituții civile de învățământ superior (Universitatea Politehnica din București, Academia de Studii Economice din București, Universitatea București, Universitatea Politehnica din Timișoara, Universitatea „Ovidius” din Constanța, Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași).

Candidații interesați se pot înscrie în procesul de selecție prin transmiterea unui CV la adresa de mail [email protected] cu titlul, după caz, „Licență/studii postliceale domeniul tehnic Nume și prenume”, cu precizarea, în corpul e-mail-ului, a localității unde le este mai facilă contactarea de către un reprezentant HR al SRI.

Candidații declarați admiși și care au mai urmat o formă de pregătire similară (program de studii universitare de licență) cu suportarea cheltuielilor de la bugetul de stat, trebuie să achite contravaloarea serviciilor de școlarizare de care au beneficiat anterior la instituția de învățământ superior care a asigurat școlarizarea.

Încadrare directă, pentru unul din posturile publicate în lista de mai jos. Această posibilitate se adresează persoanelor care dețin competențe tehnice căutate de Serviciu, au absolvit studii superioare cu diplomă de licență, îndeplinesc condiţiile de încadrare în Serviciul Român de Informaţii și promovează toate etapele specifice de selecţie.

Administrator infrastructuri de comunicații

Administrator infrastructuri de domenii

Administrator infrastructuri de radiocomunicații

Administrator infrastructuri software

Administrator sisteme informatice şi de comunicații

Analist FORENSIC securitate cibernetică

Analist Malware

Analist securitate IT&C - L1 SOC

Analist trafic

Arhitect aplicații software

Inginer electronist

Specialist în evaluarea securității IT&C

System Analyst

Detalii aici - https://www.sri.ro/aplica?fbclid=IwAR1nzrf4VX8g7MGfsLpVh_ih4uF1JfTvuJap6Njq8G_HoGq5RsIpOGr6H7M

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel