Spuma de căpșuni, desertul răcoritor al verii
Spuma de căpșuni poate fi ideală într-o zi călduroasă de vară. Vezi care este rețeta de care te vei îndrăgosti.
Spuma de căpșuni este desertul ideal și răcoritor pentru zilele călduroase de vară.
Această rețetă se prepară rapid și nu necesită multe ingrediente și în plus, este potrivită atât pentru adulți, cât și pentru copii.
Ingredientele de care aveți nevoie
- 3 albușuri de ou
- un praf de sare
- 8 linguri de zahăr
- 1 lingură de zeamă de lămâie
- 500 g căpșuni
Mod de preparare:
Se spală bine căpșunile și se rup codițele. Se bagă mai apoi într-un blender pentru câteva minute, sau se strivesc bine cu o furculiță, până sunt pasate bine fructele.
Se adaugă zeama de lămâie care îi dă spumei gustul răcoritor.
Într-un bol, se pun cele 4 albușuri de ou, împreună cu cele opt linguri de zahăr și se amestecă cu mixerul, până când compoziția se omogenizează. Apoi de adaugă fructele în bol, peste albușul bătut și se mai amestecă puțin.
Lăsați compoziția la frigider pentru doua sau trei ore, până se racește bine.
La servire, puteți aranja spuma în cupe și o puteți orna cu câteva căpșuni întregi, frunze de mentă și puțină ciocolată rasă.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News