Data actualizării:
Data publicării:

Sprijinul SUA pentru Ucraina, sub semnul întrebării. Chirieac, scenariu: Europa este într-un mare pericol. Nu e pregătită militar să facă față Rusiei

Autor: Neagoe Narcis-Florentin | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
Analistul politic Bogdan Chirieac a vorbit despre un posibil scenariu în care SUA nu mai sprijină Ucraina.

În contextul global actual, analistul Bogdan Chirieac a făcut un bilanț al acestui final de an privind războiul din Ucraina, oferind și o perspectivă despre ce ar putea să urmeze în 2024. Ținând cont că SUA riscă să nu mai continue să ofere ajutorul său Ucrainei, Rusia ar putea să atace decisiv în țara vecină, un scenariu negru pentru țările NATO.

Dacă Statele Unite ale Americii nu vor continua sprijinul pentru Ucraina, cred că Europa este într-un mare pericol. După cum vedeți toate știrile date de agențiile occidentale de presă în care putem avea încredere, rușii sunt în ofensivă în Ucraina, tocmai pentru că Ucraina nu este sprijinită îndeajuns.

S-a dovedit că Europa nu e pregătită militar să facă față Federației Ruse. Doar Statele Unite ale Americii, împreună cu Europa, ar putea face acest lucru și avem acest blocaj în SUA. Nu mai vorbim și de Ucraina, de actele de corupție petrecute acolo, tocmai au arestat un înalt militar ucrainean pentru corupție. Așadar, situația este într-adevăr încordată. Dacă nu facem ceva serios, Rusia poate să-și continue ofensiva majoră în Ucraina anul viitor, ceea ce nu-i de bine pentru niciuna dintre țările NATO și mai ales pentru România”, a transmis Chirieac la România TV.

De ce este pus sub semnul întrebării sprijinul Statelor Unite

 

La 6 decembrie 2022, Camera Reprezentanților a SUA a votat înlăturarea din funcție a președintelui ei, Kevin McCarthy, după ce acesta a colaborat cu democrații pentru aprobarea bugetului federal. Acest lucru a provocat un blocaj legislativ, care a împiedicat alocarea de noi fonduri pentru Ucraina. Președintele american Joe Biden a putut folosi din alocările existente pentru a continua ajutorul, dar doar pentru o perioadă limitată de timp.

Astfel, Ucraina se află într-o situație delicată, în care depinde de ajutorul extern pentru a-și apăra suveranitatea și integritatea teritorială, dar nu poate fi sigură de continuitatea și consistența acestuia. Riscul ca SUA să-și retragă sprijinul acordat Ucrainei este astfel unul real, iar consecințele ar putea fi cu adevărat tragice.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

acest articol reprezintă o opinie;

WhatsApp
pixel