SPP. Tăriceanu: Am vorbit cu Blaga și Băsescu să-l trecem în subordinea MAI
Data publicării:
Autor: Bogdan Bolojan
WhatsApp
Călin Popescu Tăriceanu spune că în perioada în care era premierul României a avut o discuție cu Vasile Blaga și cu Traian Băsescu pentru trecerea Serviciului de Protecție și Pază în subordinea Ministerului Afacerilor Interne. Șeful Senatului spune că mutarea nu a mai avut loc din cauza președintelui Traian Băsescu. 

Președintele Senatului spune că Traian Băsescu inițial nu s-a arătat împotrivă însă într-un mod caracteristic a cerut păstrarea serviciului sub autoritate prezidențială.

"Nu cred că în alte țări Serviciul de Protecție și Pază funcționează sub președinte. Cel mai normal și mai firesc ar fi fost să se găsească sub umbrela Ministerului de Interne. Vă pot spune ca în perioada când eram prim-ministru și ministru de interne era colegul meu de cabinet, Vasile Blaga, pe atunci unul dintre liderii cei mai importanți ai Partidului Democrat, am avut o discuție atât cu Vasile Blaga cât și cu Traian Băsescu. Am vrut trecerea SPP-ului în subordinea Ministerului de Interne. Băsescu, cu abilitatea cunoscută, nu s-a opus pe față. El a zis că și-așa este izolat la Cotroceni și n-are pe cineva cui să dea și el un ordin și a vrut păstrarea SPP-ului sub președinte. Parcă recunoașteți stilul, nu? De atunci lucrurile au rămas la acest nivel. Cred că în orice țară civilizată, un astfel de serviciu ar trebuie să se găsească sub autoritatea Guvernului," a spus Călin Popescu Tăriceanu la România TV.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel