Data publicării:

Spotify încheie acordul de podcast cu Harry și Meghan

Autor: Alexandru Negrici | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto: Instagram / Clarence House
Foto: Instagram / Clarence House
Spotify și-a încheiat afacerea profitabilă cu Ducele și Ducesa de Sussex.  

O declarație comună a companiei lui Harry și Meghan și a gigantului de streaming arată că cele două părți „au convenit reciproc să se despartă”, scrie BBC.

Spotify a confirmat că nu reînnoiește podcastul Archetypes al lui Meghan, care a rulat timp de 12 episoade din august 2022, pentru a doua serie.

Contractul a fost estimat a fi în valoare de 25 de milioane de dolari (18 milioane de lire sterline) la sfârșitul anului 2020.

Acordul de podcast a fost unul dintre acordurile comerciale majore pe care cuplul le-a încheiat după ce a renunțat la atribuțiile regale și s-a mutat în SUA în 2020.

Când a fost anunțat la sfârșitul lui 2020, prințul a spus că va „aduce în față diferite perspective și voci pe care poate nu le-ați auzit până acum”.

„Archetypes” a arătat-o pe Meghan vorbind cu personalități importante precum Serena William și Mariah Carey despre stereotipurile aduse femeilor.

Într-un comunicat de presă, Archewell Audio, studioul de conținut al cuplului, a transmis că aceștia sunt „mândri de seria pe care am făcut-o împreună”.

În decembrie, Archetypes a câștigat premiul de top podcast la People's Choice Award din Los Angeles.

La acea vreme, Meghan a scris: „Mi-a plăcut să-mi bag mâinile în acest proces, să stau noaptea târziu în pat, să lucrez până noaptea târziu. Și mi-a plăcut să intru adânc într-o conversație semnificativă cu oaspeții mei diverși, care inspiră, să râd și să învăț cu ei. A fost o muncă din dragoste.”

Wall Street Journal a citat o purtătoare de cuvânt a firmei Archewell spunând că Meghan „continuă să dezvolte mai mult conținut pentru publicul Archetypes pe o altă platformă”.

Când a fost anunțat pentru prima dată acordul cu Spotify, acesta a fost catalogat ca o relație care ar produce mai multe serii - dar în cele din urmă, doar una s-a materializat.

Rapoartele din presa americană sugerează că cuplul regal nu a îndeplinit standardul de productivitate cerut de Spotify și, prin urmare, nu ar primi întreaga valoare a contractului.

De când s-au despărțit de familia regală, Harry și Meghan au căutat să-și valorifice faima globală pentru a deveni independenți financiar.

Aceasta a inclus un acord de conținut de mai multe milioane de dolari cu Netflix și contractul uriaș al lui Harry cu Penguin Books, care a produs deja autobiografia lui, Spare.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel