Sporuri de 1 milion de euro pentru funcționarii unui județ care au pierdut 30 de milioane. Breahnă-Pravăț acuză o încercare de deturnare a fondurilor
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Sonia Baciu
WhatsApp
Sursa foto: Freepik
Sursa foto: Freepik
Într-un județ al României se dau sporuri funcționarilor care pierd bani. 

Ionela-Cristina Breahnă-Pravăț, candidatul PSD la Consiliul Județului Bacău, a fost invitată în emisiunea electorală DC Votez unde a vorbit despre implementarea deficitară a fondurilor europene în acest județ.

Politiciana a vorbit despre paradoxurile legate de implementarea fondurilor europene din ultima perioadă, subliniind că la începutul acestui an ”Bacăul s-a transformat în șantier”, dar și motivele care au dus la această situație.

”Dacă ne raportăm la finanțarea venită prin Programul Operațional Regional 2014 - 2020, vorbim de aproximativ 50 de milioane de euro care au venit la Bacău, dar cel puțin 30 de milioane dintre aceștia s-au pierdut, dacă nu mai mult. O să vedem.

Bacăul s-a transformat în șantier abia în ultimele luni, în anul curent, pentru că în 2021, 2022, chiar și 2023 nu s-a făcut mare lucru. Deși aveam 50 de milioane de euro, nu s-a reușit implementarea acestor proiecte. Mai mult, au existat și probleme în sensul în care s-a încercat ca banii și finanțările să se folosească pe realizarea unor investiții care nu au nicio legătură cu planul proiectului respectiv.

Sporuri de 1 milion de euro

Asfaltări la caiet, în sensul în care proiectul a prevăzut niște indicatori și niște obiective extrem de clare.

Nu s-a respectat fișa de proiect și s-a încercat cumva chiar deturnarea fondurilor în alte direcții, nemaivorbind despre faptul că s-au pierdut cel puțin 30 de milioane de euro și, paradoxal, cei care au făcut parte din unitățile de implementare, din echipele de implementare ale acestor proiecte au primit și sporuri în această perioadă, de aproximativ un milion de euro.

Numai în 2023, practic în ultimul an curent, vorbim de sporuri încasate de către funcționarii implicați, cu ghilimelele de rigoare, că numai implicați nu au fost dacă s-au pierdut aceste fonduri, de aproximativ 3 milioane de lei”, a declarat Ionela-Cristina Breahnă-Pravăț, candidatul PSD la CJ Bacău, în emisiunea electorală DC Votez de la DC News TV și DC News.

Mai multe în video:

Partidul Social Democrat - Alianta PSD-PNL CMF: 41240002

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel